ŞEHRİVAN HABER: BARIŞ DÖNMEZ

Van Valisi Ozan Balcı başkanlığında, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü’nde toplantı düzenlendi. Toplantıda, Van’a yapılan ve yapılmakta olan barajlar, sulama göletleri, taşkın koruma yatırımları ile hayvan içme suyu projelerinin son durumu değerlendirildi.

Toplantıda; Van Valisi Ozan Balcı’ya bitme aşamasına gelen 2023 yılı içerisinde 174 bin dekar alanı sulu tarıma açacak pay sulaması, 49 bin 400 dekar alanı sulu tarıma açacak olan Çubuklu Barajı ile yaklaşık 21 bin dekar alanı sulu tarıma açacak 5 gölet hakkında sunum yapıldı.

“56 BİN 400 DEKAR ALAN SULU TARIMA KAVUŞACAK”

“2023 yılı içerisinde taşkın koruma çalışmaları kapsamında 15 projeden 9’u kısa sürede bitiriliyor. Yaşanabilecek taşkınların zarar vermemesi için Akköprü, Tuşba ile Memur-sen TOKİ derelerinin ıslahı için ihale süreçleri kısa sürede tamamlanacak. Yine 2023 yılı sonunda tamamlanması planlanan İpekyolu İlçesi Baklatepe Göleti, Özalp İlçesi Gültepe Göleti ve İpekyolu Irgat yeraltı depolaması ile 56 bin 400 dekar alan sulu tarıma kavuşacak.”

Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza! Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza!

“VAN’DA SULU TARIMLA ÇİFTÇİNİN ÜRETİMİ ARTACAK”

“DSi Bölge Müdürlüğünün imkanlarıyla yapacağı 7 adet hayvan içme suyu göleti 2023 yılı içerisinde inşaatlarına başlanacak. Ayrıca yaklaşık 54 bin hektar alanı sulu tarıma açacak İpekyolu ilçesindeki Değirmenarkı Göleti ile Van’ın farklı bölgelerinde 10 sulama göletinin 2024 yatırım programına alınması için de çalışmalar yürütülmektedir. Tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Van’da sulu tarımla çiftçinin üretimi artacak, çiftçinin zenginleşecek. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Editör: Fatmanur Polatcan