Son yıllarda Van'da sağlık alanında önemli yatırımlar sürüyor. Kentin büyük bir eksiklerinden biri olan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (Tüp Bebek Merkezi) için de çalışmalar devam ederken, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya da kentte tüp bebek merkezi kazandırmak için çalıştıklarını belirtti.

Van’da sağlık yatırımları için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son yıllarda birçok birim ve merkezin açıldığı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerek bölgenin gerekse Van’ın en büyük eksiklerinden biri olan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (Tüp Bebek Merkezi) için de kollar sıvandı. Konuyla ilgili Şehrivan’a açıklamalarda bulunan hastane başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, merkez için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİ MERKEZİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, “Van, Doğu Anadolu Bölgesi’nin merkezi konumundadır. Hastane olarak da çevre illerin merkeziyiz ve bu illerden bize hastalar sevk ediliyor. Halk arasında tüp bebek merkezi olarak adlandırılan üremeye yardımcı tedavi merkezimiz yok ve bizde bununla ilgili İl Sağlık Müdürümüz öncülüğünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgenin bu merkeze ciddi bir ihtiyacı var. Yöremizde her ne kadar çocuk sayısı fazla olsa da kısırlıkta ciddi bir sorun. Çevremizden ve hastaneye gelip talep vatandaşlarımızdan kısırlık sorununu görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hastane randevularında onaylı randevu dönemi başlıyor! İşte yeni sistemin detayları Hastane randevularında onaylı randevu dönemi başlıyor! İşte yeni sistemin detayları

“BU MERKEZ VAN’A VE ÇEVRE İLLERE HİZMET EDECEK”

Vatandaşların tüp bebek tedavisi için farklı şehirlere gittiğini belirten Sarıkaya, şöyle konuştu:  “Bu tedavi hem uzun sürüyor hem de maddi açıdan büyük bir problem oluşuyor. Bizde bu mağduriyeti ortadan kaldırmak ve hastanemize bir merkez daha kazandırmak için çalışmalara başladık. Bunun da bir sürü ayağı var. Bu tedaviyi yapabilmek için sertifikalı bir hekim ihtiyacı var ve bununla ilgili uğraşımız devam ediyor. Hem sertifikalı hekimlerle görüşme sağlıyoruz hem de kendi hekimlerimizden gönüllü olanları bu yolda eğitim almak üzere görevlendirdik. Bunun yanında embriyoloji uzmanımız var. Birde fiziki alan laboratuvar kısmıyla ilgili de sağlık müdürlüğümüzün çalışması var. Sağlık Bakanlığı’ndan ön iznini aldık, talep yazımızı ilettik ve yakın süreçte ihale süreci bittikten sonra merkezimizi açacağız. Bu merkez açıldıktan sonra Van ve çevre illerin tamamına hizmet etmiş olacak.”

Editör: Necmettin Dursun