ŞEHRİVAN HABER: ÇETİN DEMİR

Turist Rehberleri Odaları Birliği öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde 6 günlük Doğu Anadolu eğitim gezisi gerçekleşti. Elâzığ’dan başlanan eğitim gezisi, Tunceli, Erzurum, Kars, Iğdır ve Doğubayazıt’tan sonra Van’da tamamlandı. Gerek bölge gerekse de kentin turizmini yakından takip eden Murat Beyaz, eğitim sürecinde rehber adaylarının bölgeyi en iyi şekilde tanımasına özen gösterdiklerini belirterek, verimli bir süreçten geçtiklerini ifade edip, emeği geçenlere teşekkür etti. 

BEYAZ: 6 GÜNLÜK BAŞARILI BİR PROGRAM OLDU

Eğitim gezisini değerlendiren Turizm Rehberi Murat Beyaz, şunları kaydetti: “Turist Rehberleri Odaları Birliği öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde Doğu Anadolu eğitim gezisi gerçekleştirdik. Doğu Anadolu Bölgesi’nde rehberlik yapmak isteyen ve çoğu rehberlerden oluşan bir ekiple Elâzığ’dan başlayarak Tunceli, Erzurum, Kars, Iğdır, Doğubayazıt ve Van olarak planladığımız bir program oldu.  6 günlük bir program, başarılı bir program olarak gerçekleşti. Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehber Odası Başkanı Dr. Merve Ofluoğlu’nun da çok büyük bir etkisi oldu.” 

“44 ARKADAŞIMIZ SINAVI BAŞARIYLA GEÇTİ”

Beyaz, “Eğitim sonunda bir sınav gerçekleşiyor. Bu sınavı da Van’da gerçekleştirdik. 44 arkadaşımız Doğu Anadolu da artık rehberlik yapabilecek seviyeye eriştiler. Verimli bir eğitimle arkadaşlarımızı bölge konusunda yeterli derecede eğittik. Bölgeden rehber alma uygulamasına ilk defa geçildi diyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kentin tanıtımı içinde önemli bir süreç geçirdik. Katılımcıların enerjileri çok yüksek ve bölgeyi de en iyi şekilde tanıtacaklarına eminim. Sınavdaki başarıları da bölgeye hakim olduklarının kanıtıdır.” 

OFLUOĞLU: EĞİTİM BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI

İpekyolu Belediyesi işten çıkartmalara başladı! İpekyolu Belediyesi işten çıkartmalara başladı!

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehber Odası Başkanı Dr. Merve Ofluoğlu, “Turist Rehberleri Odaları Birliği, Güneydoğu Anadolu Uygulama Bölgesi gezisinin ilk etabını tamamladık. Bölgenin tanıtımında büyük bir katkı sunan bu eğitim başarılı bir şekilde tamamlandı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde verilen eğitime destek verip, gelen rehberlerin ve rehber adaylarının en iyi şekilde bölgeyi tanımasına özen gösteriyoruz. Bu konuda katılımcılardan da destek görüyoruz. Başarılı bir şekilde Doğu Anadolu eğitim gezisini tamamladık. Eğitimde katkısı olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Turist Rehberleri Odaları Birliği’ne ve bölgeye rehber kazandıran Murat Beyaz’a teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Şaban Beyazsaç