Meteoroloji’den yapılan son hava tahminlerine göre; Türkiye genelinin parçalı ve az bulutlu, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Adana, Bartın, Kastamonu, Samsun, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının tüm yurtta 2-4 derece artacağı tahmin edilirken rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Yağışların Hakkari ili ile Van’ın kuzeyinde gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

VAN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, Van’ın kuzey ilçeleri gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor Yağışların, güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN'DA YAĞIŞLAR SONA ERİYOR

Antalya’dan Van’a gele otomobil kaza yaptı: 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı! Antalya’dan Van’a gele otomobil kaza yaptı: 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı!

Van son yılların en yağışlı kışı ve ilkbahar mevsimlerini yaşadı. Karların erimesi ve sağanak yapışların ardından Van'ın sulak alanları yeniden canlanırken barajlardaki su seviyelerini de yükseltti. Yağışlar ayrıca son yıllarda kuraklıkla boğuşan Van Gölü'ne de yaradı. Van'da son haftalarda etkili olan sağanak yağışlar kentte günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Araklıklarla devam eden sağnak yağışların bugün Van'ın kuzey ilçelerinde gece saatlerine kadar etkili olacak. Meteoroloji yağışların Cuma gece saatlerinden itibaren kenti terk etmesi bekleniyor. Van hafta sonu itibarıyla sıcaklıklar hızla artışa geçerken Cumartesi gününden itibaren güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ