AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu Van Gölü Gazeteciler Cemiyetini (VGC)’yi ziyaret etti. Burada gazetecilere çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Milletvekili Türkmenoğlu, Van Sağlık ve birçok alanda hayata geçirilen yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkmenoğlu, Van'ın, Doğu Anadolu'nun ve bölgenin çekim merkezi, yükselen şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. "Her bir köşesinde bir inşaat, bir yatırım, her bir ilçesinde ayrı bir kamu yatırımını izliyoruz, görüyoruz" diyerek şehrin genelindeki hareketliliğe dikkat çekti. Sağlık, sanayi, enerji, eğitim, kırsal kalkınma ve kentsel dönüşüm alanlarındaki atılımlarla Van'ın hızla bir değişim rüzgarı estirdiğini ve bölgesel kalkınmada hak ettiği yeri alacağını belirtti.

VAN SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK
Türkmenoğlu, Van'ın sağlık altyapısında son üç yılda çok büyük yatırımlar yapıldığını ve bu alandaki hedeflerinin iddialı olduğunu açıkladı. Mevcut 3 bin 104 olan yatak kapasitesini, yeni projelerle 6 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Bu hedefe ulaşmak için:, 800 yataklı Şehir Hastanesi, 150 yataklı Bostaniçi Hastanesi, 150 yataklı Muradiye Hastanesi, 100 yataklı Tuşba Hastanesi, 75 yataklı Başkale Hastanesi Ve ek olarak birçok sağlık tesisinin inşaatının hızla devam ettiğini bildirdi. Ayrıca, 500 yataklı 100. Yıl Üniversitesi Hastanesi'nin de ihale aşamasına geldiğini ekleyerek, bu yatırımlarla Van'ın çevre illerden hasta kabul eden bir sağlık üssü konumuna geleceğini vurguladı. Randevu sistemlerinin bir kolaylık olduğunu belirterek, hiçbir hastanın kapıdan geri çevrilmediğini ve sağlık hizmetlerine ulaşımın geçmişe kıyasla çok daha iyi olduğunu ifade etti.



