ŞEHRİVAN HABER - Van Büyükşehir Belediyesi, Zabıta Daire Başkanlığı zabıta biriminin kurumsallaşması anlamında önemli bir adım attı.

Daire Başkanı Yusuf Coşar döneminde önemli çalışmalar bir bir hayata geçirilirken son olarak da bir çok güvenlik biriminin kullandığı yaka kamerası sistemi kullanılmaya başlandı. Zabıta Dairesi Başkanlığında görevli personel, denetim ve uygulamalarda görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameraları kullanacak. 

ZABITA MEMURLARI EĞİTİM ALARAK BAŞLADI

Yaka Kamerası'nın kullanılması ile ilgili bir açıklama yayınlayan Van Büyükşehir Belediyesi, o çalışma ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; "Hizmet kalitesini artırmak ve kentteki düzeni sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Zabıtası, yeni bir uygulamaya imza attı. Kent genelinde yapılan denetim ve uygulamaların daha şeffaf bir şekilde yürütülmesi ve olası ihlallerin önüne geçmek amacıyla zabıta personeli, ses ve görüntü kaydı yapabilen yaka kameralarını kullanmaya başladı.  Uygulama kapsamında zabıta personeli, yaka kameralarının kullanımı ve teknik özellikleri konusunda eğitildi. Verilen eğitimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin ve Zabıta Daire Başkanı Yusuf Coşar tarafından personele yaka kameraları verildi. 

KURALLARI İHLAL EDENLER ARTIK KAYIT ALTINDA!

Yavaş ailesinin acı günü! Yavaş ailesinin acı günü!

Büyükşehir Zabıtası yaka kameraları sayesinde başta işportacılar ve seyyar satıcılar olmak üzere, kuralları ihlal eden kişilere karşı görevini daha şeffaf bir şekilde yerine getirirken, olası sorunlarda ise görüntüler incelenerek daha sağlıklı bir çözüme ulaşılması sağlanacak.  Ayrıca uygulama esnasında zabıta ekipleri yakasında görüntü ve ses kaydı yapıldığına dair uyarı yapacak."

Editör: Ömer Aytaç Aykaç