Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin kaçak su kullanımı ve azalan seviyeye bağladığı kesintilerden dolayı mağduriyet yaşanırken, yaşanılan sorun ise tepkilere neden olmaya devam ediyor. Vatandaşlardan susuzluk sorunu için çağrılar sürerken, sosyal medyadan da tepkiler çığ gibi büyüyor. 

SOSYAL MEDYADAN DA TEPKİ PAYLAŞIMLARI SÜRÜYOR

VASKİ’ye tepkiler çığ gibi büyüyken, vatandaşlardan Ali Çelik de sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Şebeke suyuyla arazi, bağ, bahçe sulanması gayriahlakidir. Bunu bir de kaçak suyla yapıyorsa aynı zamanda suçludur. Bu durumu denetlemeyen ve çözümü vanaları kısmakla sağlayan ilgili kurumda bu suça ortaktır. Sanırım VASKİ her binada hidrofor olduğunu zannediyor.”

“DEPOLARDA SU YOK”

Van da su yok tepkisinde bulunan Gamze Gençer isimli vatandaş, şu paylaşımlarda bulundu: “Kente su sorunu var. Açıklama ise kaçak kullanımın önüne geçmek. Apartmanda yaşayan insanlar nasıl bir kaçak kullanım gerçekleştirebilir önce onu sormak lazım? Depolarda su yok diye bir açıklama yapılıyor.”

SU AKMIYOR AMA FATURA FİYATI CEP YAKIYOR!

Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor

VASKİ işini gücünü bırakmış ha bile su kesiyor, su kesintisi uyarısı yapıyor diyen vatandaşlardan Rıdvan Şahin, “VASKİ Vanlılara akmayan su satıyor. Akmayan suyun fiyatı akan sudan daha pahalı.” Paylaşımlarında bulundu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ORHAN SAĞLAM