Van'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış kent merkezi dahil birçok ilçede etkili oldu. Kuvvetli sağanak yağış günlük hayatı olumsuz etkilerken kazalar meydana geldi, ev ve ahırları su bastı, hayvanlar telef oldu, tarım arazileri büyük zarar gördü. Peki bugün de aralıklarla devam eden yağışlarla beraber Van’ın önümüzdeki günlerde nasıl bir hava bekliyor?, Yağmur devam edecek mi? Meteoroloji Van’ın 5 günlük hava tahminini açıkladı.

A W223810 05

VAN’DA YAĞIŞ GÜNLÜK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Van'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış kent merkezi dahil birçok ilçede günlük hayatı olumsuz etkiledi. Van’da kuvvetli yağış kent merkezi ile Özalp, Saray ve Başkale ilçelerinde sağanak, sele neden olurken Saray ilçesi Karahisar Mahallesi'nde 10 ahır da hasar gördü, 2 büyükbaş ve 100'e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Yağış ile beraber birçok kaza meydana gelirken Özalp ve Başkale ilçelerindeki kırsal mahallelerde ise dereler taşınca bazı evlerin bahçelerini su bastı, tarım alanları zarar gördü.

A A 20240609 34827228 34827225 V A N D A S A G A N A K E T K I L I O L D U

VAN’DA SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Van’da dün öğle saatlerinden itibaren kent merkezi ile birçok ilçede etkili olan sağanak yağış bugün de aralıklarla devam ediyor. Meteoroloji bugün Van’ın Güney ve Doğu (Bahçesaray, Gevaş, Çatak, Başkale, Çatak, Gürpınar, Özalp ve Saray ) ilçeleri yarın için ise (Başkale, Özalp, Saray) için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaparak sel uyarısında bulundu. Yarın sabah saatlerinden itibaren Van'ın doğu ilçelerinde etkili olacak sağanak yağışların ikindi saatlerinde sonra etkisini kaybederek yurdu terk edecek.

METEOROLOJİ UZMANI TARİH VERDİ

İpekyolu Belediyesi’den yüz yüze anket çalışması İpekyolu Belediyesi’den yüz yüze anket çalışması

Meteoroloji uzmanı Şahin Şahbaz, “Yağışlı hava ülkemizi yarından itibaren terk ediyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda, Karadeniz'in iç kesimlerinde Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır ve Van'ın doğusunda yağış olduktan sonra yurdumuzu terk edecek. Yerini sıcak bir havaya bırakacak. Yurt genelinde termometrelerin 30 derecenin üzerine çıkacağını aktaran Şahbaz, “Yarından itibaren yurdumuzun batısından başlayarak oldukça yüksek sıcaklıkları göreceğiz. Halihazırda Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde, diğer kesimlerde mevsim normalleri civarında seyrediyordu. Ancak yarından itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de mevsim normallerinin 8 ila 10 derece. Diğer yerlerde 4 ila 8 derecenin üzerine çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Vatandaşları yoğun sıcaklara karşı uyaran Şahbaz, bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ