Meteoroloji son hava durumu raporunu paylaştı. yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya Kesimi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Toroslar Mevkii, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde ise normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken Rüzgarın ise Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda rüzgarın güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 24°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

Numan Kurtulmuş İsrail'in TRT Haber ekibine saldırısını lanetledi Numan Kurtulmuş İsrail'in TRT Haber ekibine saldırısını lanetledi

ERZURUM °C, 24°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

KARS °C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 30°C

Parçalı bulutlu

VAN’I ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NASIL BİR HAVA BEKLİYOR?

Van son yılların en yağışlı ilkbahar ve kış aylarını geçiriyor. Kent son 2 aydır aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında. Kentte etkili olan sağanak yağış kentte olumsuzluklara neden olurken birçok ev ve iş yerini de su basmıştı. Meteoroloji verilerine göre; Van’da sağanak yağışlar bugün itibarıyla sora erecekken önümüzdeki 5 gün boyunca güneşli bir havanın etkisi altına girecek.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bölgemizde öğle ve akşam saatleri arasında rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) şekilde esmesi beklendiğinden ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma vb. oluşabilecek aksaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN