Van’da aralıklarla devam eden sağanak yağışlar bugün de devam edecek. Van Valiliği, yeni bir uyarı daha yaparak Van’ın doğu ilçeleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaparak vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Uydu ve Radar görüntüsünden alınan son görüntülere istinaden; Tahmin edilen gök gürültülü sağanak yağışlar Van’ın doğu kesimlerinde etkili olmaya başlamıştır. İlerleyen saatlerde il merkezinde etkili olması beklenmektedir. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT

Yağışa bağlı olarak sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, kar erimesine bağlı meydana gelebilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikeleri, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

VAN’DA YAĞIŞLAR DAHA NE KADAR DEVAM EDECEK?

Meteoroloji, Van’da devam eden sağanak yağışların bu hafta da devam edeceğini açıkladı. Havanın bugün akşam saatlerinden (saat 17.00) itibaren Van’ın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Kuvvetli sağanak yağış sonrası sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı. Yağışların; önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla devam edeceğini açıkladı.

5 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bakan Yumaklı: Hayvancılık destekleriyle üretimde verim ve kalite artacak Bakan Yumaklı: Hayvancılık destekleriyle üretimde verim ve kalite artacak

Meteoroloji Van dahil 5 il için sarı kod uyarısı yaparak Yapılan son değerlendirmelere göre; 21.05.2024 Salı günü akşam saatlerinden itibaren Hakkari, Van’ın doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN