Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici’nin verdiği soru önergesini yanıtladı. Vanlı vekil Mustafa Bilici, Van’da ulaşımda yaşanan sorunlarla ilgili Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi vermiş Bakan Uraloğlu da Vanlı vekil Bilici’nin soru önergesini yanıtladı.

Bakan Uraloğlu, Karayolları Kavşağı proje çalışmalarının tamamlandığını ve yatırım programına alındığını ayrıca Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Sanayi Sitesi kavşaklarının yapım işleri de yatırım programına alınmasını müteakip ihalesinin yapılacağını açıkladı.

Bir iş cinayeti daha! İnşaatın 6’ncı katından düşen kalıp ustası hayatını kaybetti! Bir iş cinayeti daha! İnşaatın 6’ncı katından düşen kalıp ustası hayatını kaybetti!

VAN’A 3 YENİ KAVŞAK GELİYOR

Uraloğlu, “Karayolları Kavşağı proje çalışmaları tamamlanmış olup yatırım programına alınmıştır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Sanayi Sitesi kavşaklarının yapım işleri de yatırım programına alınmasını müteakip ihalesine çıkılacaktır” diye aktardı.

“GÜZELDERE TÜNELİ'NDE SAĞ TÜPTE IŞIK GÖRÜNDÜ”

Güzeldere Geçidinde çalışmaların 2024’te biteceğinin hedeflendiğini dile getiren Uraloğlu, “Kuskunkıran Tüneli 2. tüp proje çalışmaları devam etmekte olup proje çalışmalarının 2023 yılsonu itibariyle tamamlanması planlanmıştır. Güzeldere Tüneli'nde ise sağ tüpte ışık görülmüş olup nihai beton kaplama çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Tendürek Dağı geçidi için 2021 yılında yol yapım çalışmalarına başlanmıştır. 22,8 km'lik kesim 2023 yılında bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Proje kapsamında; Tendürek Köprüsü (42 m), Bayram Şenol Karakolu ve Ziyaret Karakolu arasında 2,5 km uzunluğunda bağlantı yolu bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol olarak tamamlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ