ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ

Van’daki sefer sayılarının azlığı ve bilet fiyatlarının yüksek oluşu gündemde konuşulmaya devam ediyor.  Son dönemlerde yaşanan sorunlar içinden çıkılmaz bir hal alırken, çağrılar da ardı ardına geliyor. Uçuş krizi büyürken, Yeniden Refah Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sadıksoy da yaşanılan soruna dikkat çekti.

Yargıtay DEM Parti için harekete geçti! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti!

UÇUŞ SORUNU BİR KEZ DAHA GÜNDEM DE!

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sadıksoy, “Van Havalimanı'na günlük maksimum 10 uçak geliyor ve maalesef bu sayı halkın yoğunluğuna yetişemiyor. Uçuşların azlığı, şehrimizin gelişimini ve turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor. @TK_TR @sunexpresstr @ucurbenipegasus Bu önemli konuda çözüm için daha fazla uçuş seçeneği talep ediyoruz. Van Havalimanı'nın günlük maksimum 10 uçakla sınırlı olması, şehrimiz için büyük bir sıkıntı kaynağı. Türk Hava Yolları, SunExpress ve Pegasus gibi önemli havayolu şirketlerinin yer aldığı bu havalimanına talep oldukça yoğun. Ancak ne yazık ki, uçuşların azlığı halkın ihtiyaçlarına yetişemiyor.” Dedi.

YATIRIMA İHTİYAÇ VAR!

Sadıksoy, “Güzel Van'ımız, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken önemli bir turizm destinasyonu. Ancak, havalimanında yaşanan bu uçuş kısıtlılığı, turizm potansiyelimizi tam anlamıyla değerlendirmemize engel oluyor. Hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen turistlerin daha rahat ve hızlı bir şekilde Van'a ulaşmaları gerekiyor. Aynı şekilde, Vanlılar olarak bizler de sevdiklerimize daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmak, iş ve seyahat planlarımızı daha verimli şekilde yapmak istiyoruz. Bu noktada, Türk Hava Yolları, SunExpress ve Pegasus gibi önemli havayolu şirketlerinin desteğine ve devletimizin ilgisine ihtiyacımız var. Van Havalimanı'nın altyapısının geliştirilmesi, modernizasyonu ve kapasitesinin artırılması için daha fazla yatırım yapılmalıdır.” İfadelerini kullandı.

“VAN’I TURİSTİK BİR ŞEHİR HALİNE GETİREBİLİRİZ”

Sadıksoy, son olarak şunları söyledi: “Havayolu şirketlerini teşvik etmek ve daha fazla uçuş seçeneği sunmalarını sağlamak için ekonomik teşvikler sağlanmalıdır. Daha fazla uçuş seçeneği, Van şehrinin ekonomik ve turistik potansiyelini tam olarak kullanmasını sağlayacak, istihdamı artıracak ve şehrimize canlılık katacaktır. Aynı zamanda, halkımızın iş ve seyahat planlarına daha fazla esneklik kazandıracak ve sevdiklerimize daha kolay ulaşmamızı sağlayacaktır. Van Havalimanı'nın geliştirilmesi ve uçuş sayısının artırılması, şehrimizin geleceği için büyük bir öneme sahiptir. Bu konuda tüm paydaşları duyarlı olmaya ve işbirliği yapmaya davet ediyoruz. Birlikte çalışarak, Van'ı daha yaşanabilir, kalkınmış ve turistik bir şehir haline getirebiliriz.”

Editör: Necmettin Dursun