Şevginler Holding Van’da tarım alanında büyük bir projeyi hayata geçiriyor.

Tarım ürünlerinin sağlıklı koşullarda muhafaza ve ticari amaçla depolanması hizmetlerini sağlayan lisanslı depoculuk sistemi ile Vanlı çiftçilerin yüzü gülecek.

Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) protokolü ile Türkiye’de birçok bölgede faaliyete başlayan Lisanslı Depoculuk Tesisleri, Doğu Anadolu Bölgesi’nin kadim şehri Van’da Şevginler Holding yatırımıyla faaliyete geçti. Bölgede bir ilki gerçekleştiren Şevginler Holding, yaptığı yatırımla bölge ekonomisinin canlanmasına, istihdamına ve kalkınmasında büyük bir rol alacak.

ŞEVGİNLER TMO ADINA LİSANSLI DEPOLARINA HUBUBAT ALIMI YAPACAK

Şevginler Holding bünyesinde kurulan Şevginler tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş (LİDAŞ) Hububatın yanı sıra ağırlıklı olarak Buğday Arpa ve Mısır kabul edecek. 2O23 dönemi hububat hasadının başlamasıyla bölgemizde üretilen buğday ve arpa ürünlerinin depolanması Toprak Masulleri Ofisi TMO adına Van Bölgesinde Şevginler Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi’nde depolanacak.

Yasaklı bitki koruma ürünlerine sıkı takip Yasaklı bitki koruma ürünlerine sıkı takip

7 Bin m2 alanda kurulu 30 Bin Ton kapasiteli Tesiste; çiftçiler ürettikleri hububatlarını güvenle ticari ya da saklama koşuluyla teslim edebilecekler.

Şevginler Holding Yönetimi, Lisanslı depoculuk tarıma ilgi duyan, hayatını bu yönde sürdüren vatandaşlarımız için çok önemlidir. Burada modern çiftçiler yetişecektir. Çiftçilerimiz üretimini gerçekleştirdikleri ürünlerini depolarını saklamakta sıkıntı çekiyordu. Bizlerde Şevginler Holding olarak bölgemizde eksik olan bu projeyi hayata geçirmek için karar aldık ve Lisanlı Depoculuk Tesisini kurarak Van’ımıza kazandırdık. Dedi.

Van’da kazandık Van’da yatırımlarımıza devam ediyoruz diyen Şevginler Holding Yönetimi; ‘’hayırlı projeler için hep birlikte çalışıyoruz. Büyük bir emek ve çaba ile Van’a kazandırdığımız Şevginler Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi hayırlı uğurlu olsun. Çiftçilerimize ve mudilerimize de bereketli bol kazançlar dileriz.’’dedi.

ÇİFTÇİLER  BUĞDAY VE ARPALARINI TMO ADINA LİSANSLI DEPOYA TESLİM EDEBİLECEK

Şevginler Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi’ndeki depolarda; Hububat        ( Buğday Arpa) ürün teslimatında; üreticiler, lisanslı depolara ürün teslim etmesi halinde % 2 stopaş, % 2 SGK prim kesintisi muafiyeti 25 TL/Ton nakliye  desteği (750 TL’ye kadar) araç başına 25 TL analiz desteği , depo kira ücreti desteğinin yanında T.C Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ürün bedelinin % 75’ne kadar sıfır (% 0 ) faizli 9 ay vadeli kredi kullanma imkanları bulunmaktadır. Çiftçiler hasad ettikleri Buğday ve Arpalarını http://randevu.tmo.gov.tr adresinden randevu alarak lisanslı depolara ürünlerini muhafaza veya ticari amaçlı teslim edebilecekler..

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ÇETİN DEMİR