Vanlı öğrenciler dünyaya adını duyurdu… Van'ın İpekyolu ilçesindeki Van Gölü İlkokulu öğrencileri, dünyanın en geniş katılımlı matematik organizasyonlarından biri olan Kanguru Matematik Olimpiyatları'ndaki başarıları dikkat çekti. 114 ülkeden 7 milyondan fazla öğrencinin katıldığı organizasyonda önemli başarılar elde eden öğrenciler, büyük bir başarıya imza attı.

Uzun uğraşlar sonucu olimpiyatlara hazırlanan öğrenciler, matematik alanındaki yeteneklerini uluslararası platformda kanıtladı. Yapılan final sonuçlarına göre, Van Gölü İlkokulu öğrencisi Bilal Bakır dünya şampiyonu oldu. Bilal Bakır’ın elde ettiği üstün başarı nedeniyle 20 Haziran'da prestijli bir üniversitede düzenlenecek ödül törenine onur konuğu olarak davet edildi. Olimpiyatlarda İremsu Işık dünya 31'incisi, Nehir Karaman, Hevidar Bakır ve Meryem Zühre Turhan dünya 33'üncüsü oldu. Ayrıca Argeş Elçi Aslan dünya 120'ncisi, Eslem Aykut dünya 142'ncisi ve Hamza Bağış ise dünya 200'üncüsü olarak önemli dereceler elde etti.

MATEMATİK ÖĞRETMENİ EĞİTİMDEKİ BAŞARISINI GİTTİĞİ HER YERE TAŞIDI
Öğretmen Bedirhan Kurt, daha önceki görev yerlerinde de benzer başarı hikâyelerine imza attı. 2019 yılında Hakkari'de görev yaptığı dönemde, Türkiye Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınavlarına hazırladığı 11 öğrencisi finalist olurken, ikisi derece elde ederek önemli okullara yerleşti. Ardından İstanbul Esenyurt'taki Yusuf Aktaş İlkokulu'nda görev yaptığı sırada ise öğrencilerini uluslararası Matematik ve Fen Olimpiyatları'na hazırlayarak yüzde 0,73'lük dilimle dünya finallerine taşıdı ve beş öğrencisinin dünya derecesi kazanmasını sağladı.
Yaklaşık 8 ay önce Van'da göreve başlayan ve önceki görev yerleri olan Hakkari ile İstanbul'daki başarılarını Van Gölü İlkokulu'na da taşıyan sınıf öğretmeni Bedirhan Kurt, öğrencilerini dünya çapındaki olimpiyatlara hazırlayarak büyük bir başarı hikâyesine imza attı.
"9 ÖĞRENCİMİN DÖRDÜ DÜNYADA İLK 30'A GİRDİ"
9 öğrencimin dördü dünyada ilk 30'a girdiğini söyleyen Matematik öğretmeni Bedirhan Kurt, “İmkansızlıklar içerisinde yaklaşık 8 ay boyunca hafta sonları da dahil olmak üzere öğrencilerini matematik olimpiyatlarına hazırladığını belirtti. Matematik öğretmeni Kurt, "Okul müdürümüzün katkılarıyla, imkansızlıklar içerisinde çalışarak öğrencilerimizi yetiştirdik ve yarı finalde 9 öğrencim finalist oldu. Bu 9 öğrencimden 5'i, tüm soruları doğru cevaplayarak dünya şampiyonluğuna ulaştı. 9 Mayıs'ta gerçekleşen matematik olimpiyatları finalinde ise bu 9 öğrencimin dördü dünyada ilk 30'a girdi. Ayrıca öğrencim Bilal Bakır, dünya şampiyonu oldu. Kendisi prestijli bir üniversite tarafından onur konuğu olarak davet edildi ve 20 Haziran'da ödül töreni yapılacak" dedi.

"ÖĞRENCİLER ÇOK ZEKİ YETER Kİ BİRİ ONLARA DOKUNSUN"
Bölgedeki öğrencilerin çok zeki olduğunu ve öğrencilerin eğitimine destek vermelerinin yeterli olacağını söyleyen öğretmen Kurt, "Bir öğretmen vicdani davranmalı. Öğretmende, öğrencinin kendi çocuğu olduğu hissiyatı varsa başarı kaçınılmazdır. Eğitim bilimci Benjamin Bloom'un, hayatımın her alanında özümsediğim şu sözünü kendime şiar edindim: ‘Gerekli ortamlar ve gerekli şartlar sağlandığı müddetçe öğrenemeyecek hiç kimse yoktur.' Bu çevredeki öğrencilerimin genelinin çok zeki olduğuna inanıyorum; yeter ki birileri onlara dokunsun" diye konuştu
"HOCAMIZ SAYESİNDE BU SINAVI KAZANDIM"
Hocalarının sayesinde kazandığını söyleyen dünya şampiyonu Bilal Bakır, "Bedirhan hocamın sayesinde bu sınavı kazandım. 7-8 ay boyunca tatil demeden bizi çalıştırdı. Final sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak dünya birincisi oldum, kendisinin hakkı asla ödenmez" şeklinde konuştu.




