ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kalırken AK Parti’de seçim mesaisi devam ederken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler dolayısıyla yoğun tempo ile çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler dolayısıyla il ziyaretlerini sürdürürken, vatandaşa hitap etmek üzere bugün de Van’da olacak. Miting öncesi kenti heyecan sararken, ziyaret öncesi Şehrivan’a konuşan vatandaşlar kentin sorun ve bunların çözümü noktasında taleplerini dile getirdi. İşsizlik başta olmak üzere ulaşım, kent kirliliği ve bakımsızlığı, hizmetlerin yetersizliği konularına dikkat çeken vatandaşlar, “Van’ın daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz” yorumunda bulundu.

“VAN’IN DAHA İYİ YERLERE GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Şehrivan aracılığı Erdoğan’ın Van ziyareti öncesi kent ile ilgili taleplerini ileten isimlerden birisi olan Gökhan Ersoy adlı vatandaş, Van’ın daha iyi yerlere gelmesini talep ettiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızdan taleplerimiz var. Van’ın daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Daha iyi bir Van için buraya yatırımın yapılması gerekiyor. Daha iyi bir Van için buraya emek verilmeli. Van’da iş olanakları çok az. İşsizlik çok fazla. Özellikle genç işsizlik çok fazla. Van’da iş olanaklarının arttırılması lazım. Van’da fabrikalar var ama maaşlar tamı tamına verilmiyor. Özellikle iş konusunda Cumhurbaşkanımızın Van’a olanakları sağlamasını talep ediyoruz. Van’ın ulaşım sorunu var. Van’a metrobüsün gelmesi şart. Alt geçitler olmalı. Büyük bir ulaşım sorunu var. Özellikle üniversite öğrencileri bu konuda çok sorun yaşıyor. Stadımız var ama övülecek bir stadımız yok. Merkezden daha uzakta, daha iyi bir stadımızın olmasını isteriz” diye aktardı.

VANLI ULAŞIM SORUNUNDAN YANA DERTLİ!

Emirhan Ersu adlı vatandaş, Van’ın eğitim sorununa değinerek, “Cumhurbaşkanımızdan talebimiz Van’daki trafik sorununun bitmesidir. Van’da bazı yollar berbat halde. Bu yolların düzeltilmesi lazım. Eğitim de toplumun en önemli mihenk taşı. Van eğitim konusunda özellikle son yıllarda sonlarda yer alıyor. Eğitimin iyi noktalara gelmesi gerekiyor” dedi. Bedri Aydın adlı vatandaş, ise ulaşım sorununa dikkat çekerek şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimiz yollarımız, parklarımız, trafik sorununun sona ermesidir. Van’da işsizlik çok fazla. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu işsizlikten haberi vardır. Bunların çözülmesi önceliktir. Van’ın ulaşım sorunu var. Yeni yolların açılması, alternatif yolların açılması lazım. Bunlar ulaşım sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır.”

EN BÜYÜK DERTLERDEN BİRİSİ İŞSİZLİK

Abdulhadi Karasoy adlı vatandaş, işsizlikten, zamlardan dert yanarak kentteki birçok soruna dikkat çekerek şunları söyledi: “Van’da işsizlik başını almış gidiyor. İnsanlar boş geziyor. Van’da hiçbir hizmet yok. Meclisteki milletvekilleri Van’ın milletinin sesi olmuyor. Bunu tüm milletvekilleri için söylüyorum. İki partinin de milletvekilleri milletten bağımsız. Van’da pahalılık başını almış gidiyor. Marketlerde denetim yok. Fırınlar ayda kaç kez fiyat değişikliği yapıyor. Van’ın en büyük sorunu bir denetimin olmaması. Fakirin yemeği kuru ekmektir. Ona da her gün zam yapıyorlar. Yine ulaşım Van’ın en büyük sorunu. Van bakımlı bir şehir değil. Şu anda en büyük problemler bunlardır. Bu sorunların çözüme kavuşmasını talep ediyoruz.”

GENİŞ ÖZET | Amedspor'un şampiyonluk maçı geniş özeti! GENİŞ ÖZET | Amedspor'un şampiyonluk maçı geniş özeti!

“VAN BAKIMSIZ BİR ŞEHİR”

Aydın Çaça adlı vatandaş, halka hizmet istediklerini ifade ederek, “4 çocuğum var. Hepsi de işsiz. Van’ın en büyük sorunu işsizliktir. İşsizliğin bitmesi lazım. Etrafın kirini görüyorsunuz. Bakımsız bir şehir. Burası Van mı köy mü belli değil. Van’a yatırım yapılmasını talep ediyoruz. Sonuçta Van da bir büyükşehir. Herkes dışarda çalışıyor. Halka hizmet istiyoruz. Vatandaşı düşünen yok” dedi. Hamit Altuntaş adlı vatandaş, su faturalarının yüksek geldiğini belirterek, “Van’da işsizlik çok fazla. İşsizliğin bitmesi lazım. Su faturaları elektrik ve doğalgazdan daha yüksek geliyor. Gidip sorduğumuzda kullanıyorsunuz diyorlar. Elektrik faturası o kadar gelmiyor çünkü Van’da suya her gün zam geliyor.” Dedi.

VAN’IN SIKIŞIKLIĞI DA DİLE GETİRİLDİ

Mahmut Bülent adlı vatandaş, mitinglerin şehir dışından çıkması gerektiğini aktararak şunları söyledi: “Tüm siyasilerden tek talebimiz mitinglerin şehir merkezinden kaldırılmasıdır. Her gelişlerinde çarşı merkezi duruyor. Esnaflar iş yapamıyor. Halk bu durumdan olumsuz etkileniyor. Yollar kapanıyor ve belli bir saate kadar o yollar kapalı kalıyor. Biliyorsunuz ki Van’ın trafik sorunu var. Yıllardır çözülmeyen bir ulaşım sorunu var. Yollar kapanınca bu ulaşım sorunu daha da berbat hale geliyor. Esnafımız, halkımız bu durumu sürekli gündeme getirse de bir şey değişmiyor. Bu durum herkesi olumsuz etkiliyor. Mitinglerin çarşı merkezden çıkmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ