Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Mersin, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilirken yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır'ın kuzeyi, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN VAN VE 8 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 9 il için kuvvetli yağış uyarısında bulunarak; Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş çevreleri yağmurlu olacak. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Van’da beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle sel, su baskını, yıldırım düşme tehlikesi, ulaşımda aksamalar ve kısa süreli fırtına ihtimallerine karşı vatandaşları uyardı.

Son dakika! İstanbul'u savaş alanına çeviren zincirleme kaza: 7 araç birbirine girdi, 8 kişi yaralandı! Son dakika! İstanbul'u savaş alanına çeviren zincirleme kaza: 7 araç birbirine girdi, 8 kişi yaralandı!

DOĞU ANADOLU

Havanın bölge genelinde bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, öğle ve akşam saatleri arasında Muş, öğle saatlerinden gece saatlerine kadar Bitlis, sabah saatlerinde aralıklarla yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren ise Van'ın kuzey ve batı ilçeleri ile Hakkari çevrelerinde, yağışların Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

VAN °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken yüksekleri karla karışık yağmurlu

AĞRI °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

ERZURUM °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

MALATYA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

haritatahmingun1-dlzwharitatahmingun2-lxms

haritatahmingun4-zgd7

haritatahmingun5-enoe

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ