ŞEHRİVAN ÖZEL- Son dönemlerde sosyal medyada kent konusunda ciddi bir farkındalık oluşurken, kent genelindeki önemli alanlar için de öneri ve uyarılar gelmeye başladı.

Özellikle twitter üzerinden kentteki aksaklıkları paylaşan ve çözüm isteyen önemli bir kesim oluşurken, bu hesaplar üzerinden son olarak Van’daki yeşil alan azlığına vurgu yapılmaya başlandı. Sosyal medyada Ahmed-i Hani Kültür Parkı olarak bilinen alanın uydu fotoğrafını paylaşan bir kullanıcı, bu alanda bulunan eski VASKİ binasının da alana dahil edilerek yeşil alan olması çağrısında bulundu.

VAN NE KADAR YOĞUN VE YEŞİLDEN YOKSUN!

Çağrıda, “Bu görüntü Van çarşısının uydu görüntüsü. Ne kadar yoğun ve yeşilden yoksun değil mi? Oklarla çevrili alan ise Ahmedi Xani parkı ve yeni yıkılan eski VASKİ binası. Vanlılar olarak bu alanın tümüyle yeşil alan olması için çabalamalıyız. Umarım yetkililer sesimize kulak verir.”

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentilerimiz hala tahminlerimizin üzerinde Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentilerimiz hala tahminlerimizin üzerinde

“KAMUYA AİT YERLER YEŞİL ALAN YAPILMALI”

İş İnsanı Feridun Irak’ta yıkılan binanın alt katındaki işyerlerinin mülkiyeti şahıslara ait olduğunu belirterek bu soruna çözüm getirilmesi konusunda çağrıda bulundu. Feridun Irak ayrıca, “Van Orman yeşil alan fakiridir. Şehir merkezinde kamuya ait yerler yeşil alan yapılmalıdır.” Dedi

Irak, sosyal medyada ki paylaşımında, “Yıkılan VASKİ binasının alt katındaki işyerlerinin mülkiyeti şahıslara aittir. Belediye ile şahıslar arasında sorun var. Çözüm getirilmelidir. Diğer taraftan Van Orman yeşil alan fakiridir. Şehir merkezinde kamuya ait yerler yeşil alan yapılmalıdır.”

Editör: Necmettin Dursun