Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düştüğü Van’da dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış bu sabah saatlerinde aralıklarla kar yağışı etkili oldu. Kent merkezinde etkisini artıran kar yağışı, yüksek kesimleri ise tamamen beyaza bürürken. Kar yağışı sonrası yüksek kesimlerde yoğun sis etkili oldu.

VANLILARIN KAR SEVİNCİ

Türkiye genelinde kuraklığın konuşulduğu şu günlerde Van’da karın yağmasının sevindirici olduğunu ifade eden Metin İtah isimli vatandaş, yağışlarla barajlardaki doluluk oranının artmasını temenni etti. Geçmiş yılların aynı döneminde metrelerce karın yağdığı Van’da yağışların yağmur şeklinde düştüğünü ifade eden İtah, “İnşallah bugün yağan kar bizler için bereket olur. İnşallah yağış devam ederek belli bir seviyeye ulaşır. Kar yağışı üreticilerimiz için çok önemlidir” dedi.

METEOROLOJİ VAN VE BÖLGE İLLERİ İÇİN KAR UYARISI YAPTI

Kamuda köklü değişim! Kamuda köklü değişim!

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünce yapılan açıklamada, bölgede havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve karlı olmasının tahmin edildiği belirtildi. Meteoroloji, yağışların Van ve Bitlis çevrelerinde akşam saatlerine kadar Hakkari çevrelerinde ise gece saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği konusundaki uyarılarını yeniledi.

VAN VALİLİĞİ KUVVETLİ KAR UYARISI YAPTI

Meteorolojinin dün yaptığı uyarı sonrası Van’da beklenen kar yağışı nihayet kapıyı çaldı. Van'da dün gece saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış bu sabah saatleri itibarıyla kent merkezinde kara dönüştü. Meteorolojinin uyarıları sonrası Van Valiliği de vatandaşları uyararak tedbirli olması konusunda uyardı, Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bölgemiz genelinde hâlihazırda sürmekte olan yağışların, yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karebet, Otuz iki Virajlar, Tendürek, Kurubaş) kuvvetli zaman zaman yoğun kar yağışları şeklinde etkili olması beklendiğinden; Vatandaşlarımızın tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması önemle hatırlatılır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” Denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ