Hitap ettiği geniş kitlesiyle ve Van’dan her kesimin ilgiyle izlediği en kaliteli spor programı olan Şehrivan TV’de ekranlarında yayınlan Kubilay Önay ile Spor Şehri Van programı dün gece yine dop dolu geçti. Spor Şehri Van programında telefon ile bağlanan Vanspor başkanı Feyat Kıyak, önemli açıklamalarda bulundu.
Bu şehrin takımı için bin kere özür dilediğini dile getiren Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, “Vanspor şampiyonluğa oynuyor hala 2 maçı var lider ile arasında 2 puan far var 150 -200 milyon para harcayan kulüpler şuan Vanspor’un yerinde olmak için can atıyor. Vanspor bu kulüpleri 6-7 puan fark ile önünde Şahsıma son zamanlarda bot hesaplarla ne hakaretler ne tenkitler ne küfürlere ediliyor.

Van Büyükşehir'den halk günü kararı! İşte vatandaşla buluşma günü... Van Büyükşehir'den halk günü kararı! İşte vatandaşla buluşma günü...

SON İKİ HAFTALIK MAÇ DİLİMİNDE YAN YANA DURALIM
Benim bu Şehirde kime ne zararım oldu? Bu şehirde siyaset, ihale, belediye başkanlığı istemedim, bu şehirde ben hiç bir şey istemedim. Sadece verdiğimiz sözü, yönetimdeki arkadaşlarımızla emek vererek gösteririz. Ama ne olursunuz kalan son iki haftalık maç diliminde yan yana duralım.

“VANSPOR TARİHİNİN EN BAŞARILI BAŞKANIYLA KONUŞUYORSUNUZ”
Varsayalım şampiyon olamadık, önümüzde bir final maçı var ve siz futbolu çok iyi biliyorsunuz. İstatistikler, toplanan puanlar, galibiyetler, mali anlamda yapılan başarılar anlamında Şuan Vanspor tarihinin en başarılı başkanıyla konuşuyorsunuz.

VANSPOR İÇİN BİN DEFA ÖZÜR DİLİYORUM
Ben yine söylüyorum bu şehirde 1 buçuk yıl boyunca kime ne eksiğim olduysa kime ne zararım olduysa kime ne kusurum olduysa kime ne edepsizliğim olduysa Allah rızası için defalarca özür diliyorum, Bu şehir ’in takımı için bin kere özür diliyorum. Bu gün Oktay Hoca futbol okulunu yönetiyor. O okulda eğitim gören çocukların hayalini kurduğu Vanspor için bin defa özür diliyorum. Gelin kalan bu 3-4 haftalık süreçte maddi manevi takımımızın yanında olun ve yıllar sonra Vanspor’un ayağına gelmiş bir şans var bu şansı tepmeyelim.”

KIYAK, VANSPOR’UN BORCU DA AÇIKLADI
“20 milyona yakın kongrede tescillenmiş piyasa borcu ile aldım. Şu an o borç yok hepsi ödendi. Başkanın ve Yönetimin kısmen bağış kısmen borç verdiği miktar var. Kamu kurumların SSK vergi borcu dediğimiz 6-7 milyon borç var ve futbolcu kardeşlerimin bir kısmının maç başı ücreti var bunlardan başka Vanspor’un borcu yok yani totalde bir rakam vermem gerekirse Vanspor’un 15 milyon borcumuz çıkmaz ortaya.”

“BU KULÜBÜN BAŞKANLARI ONLAR”
İki taraftar grubuna minnettar olduğunu ifade eden Vanspor kulüp başkanı Feyat Kıyak şu ifadelerini kullandı”  Ben iki taraftar grubuna minnettarım. Bu gün başkanın ve yönetimin ne kadar emeği varsa o çocukların iki katı emeği var. Bilet bulamayıp iki gün boyunca karayoluyla maça gelen taraftar grubumuz var. Mürsel var Nevzat var yanında yol yürüyen arkadaşları var. Ben onlara minnettarım onlar iyi ki varlar.

“ONLARI BU KULÜBÜN BAŞKANI OLARAK GÖRÜYORUM”
Emin olun bizim bir emeğimiz var ise onların beş emeği var. Bu çocuklardan Allah bin kere razı olsun. Yeri geldi onlara eksiğim, yanlışım ve hatam olmuştur ben onlara minnettarım. Ben onların bu takımın taraftar grubu değil de onları bu kulübün başkanı olarak görüyorum.

“BU TAKIMIN BİR SAHİBİ VARSA BİR BAŞKANI VARSA ODA TARAFTARLARDIR”
Ben ilk kulüp başkanlık döneminde diyorlardı bana bu takımın gerçek sahipleri biz taraftarlarız, ben yeni başkanlık sürecinde olur mu? Bu kulübün başkanı, sahibi benim der gibi bir hava vardı bende, ama doğru diyorlar bu takımın bir sahibi varsa bir başkanı varsa ve bir yönetimi varsa oda bizim taraftarlardır. Onlara ve emek veren herkese minnettarım. Onlara karşı bir hatam olduysa hakkını helal etsinler.”

Editör: Necmettin Dursun