Vanspor tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vanspor Kulüp Başkanı Feryat Kıyak ve Genel Sekreter Gökhan Hanoğlu hem kongre hem de Vanspor'un genel durumuyla ilgili önemli değerlendirmeler bulunurken “Kongreden sonra devam ettiğimiz takdirde 2024-2025 sezonunda bu camiaya yakışan bir kadro kuracağız” dedi.

Portekizli VAR hakemi tam not aldı Portekizli VAR hakemi tam not aldı

YENİ SEZONDA CAMİAYA YAKIŞAN BİR KADRO KURACAĞIZ"

Toplantıda konuşan Vanspor Kulüp Başkanı Feryat Kıyak, "Biz sahipsiz bir kulübe talip olduk ve 2022-2023 sezonunda da mücadelemizi bırakmayarak bu takımı elimizden geldiğince en iyi yere getirmeye çalıştık. Bundan sonraki süreçte kongreye gidiyoruz. Gerek hoca gerekse transferler konusunda bir karar alamaya çalışacağız. Bu şehrin artık sabrı kalmadı ve bu şehrin artık şampiyonluk hakettiğini hepimiz biliyoruz. Kongreden sonra devam ettiğimiz takdirde 2024-2025 sezonunda bu camiaya yakışan bir kadro kuracağız." Dedi.

“VANSPOR’DA YÖNETİM LİSTESİ DÜŞECEK”

Kıyak, yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu bu yönde çalışma yapacaklarını ifade etti. Kıyak, "Hayırlısıyla 12 Haziran'da kongre kararı aldık. Kongrede tüzük değişikliğine gideceğiz. Yönetim listesini 13 veya 15 kişiye düşüreceğiz. Allah'a hamd olsun birçok hemşerimiz yönetimde yer almak istiyor bu arkadaşlarımızla görüşme halindeyiz. Güçlü bir yönetim ve güçlü bir bütçe ile geleceğiz.

“ALAGÖZ HOLDİNG İLE SPONSORLUK GÖRÜŞMESİ YAPIYORUZ”

Kongreden hemen sonra transfer çalışmalarına başlıyoruz. 10 oyuncu ile yollarımızı ayırdık birçok oyuncu ile transfer görüşme halindeyiz. Bütçe ile alakalı hesabımızı kitabımızı yaptık. Bitexen ile görüşeceğiz kısmetse sponsorluk sözleşmesini iptal edeceğiz. Alagöz Holding ile ciddi anlamda sponsorluk görüşmesi yapıyoruz İnşallah hafta içi resmi sözleşmeyi yapacağız" dedi.

“LEVENT CANKURTARAN’IN TEKLİFİ BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR”

Levent Cankurtaran ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kıyak, şunları söyledi: "Bu kulübe 850 bin destek verdi. Ancak bu kulübün bir başkanı var nezaketen de Levent Bey sosyal medyadan paylaşmadan önce keşke benimle irtibata geçseydi daha etik olurdu.  Biz bu takımı 19 milyon borç ile devir aldık. Levent beyin teklifi bizleri üzmüştür, Levent bey bizler için kıymetlidir, Levent beyin samimiyetini de biliyoruz."

“TÜM ADAY ARKADAŞLARIMIZA KAPIMIZ AÇIKTIR”

Vanspor'un İkinci Başkanı Veysel Ürüm, "Kongreye kararı aldık. Tüm aday arkadaşlarımıza kapımız açıktır. Bizler hizmet amaçlı buradayız ve hizmet edecek herkese de kapımız açıktır. Allah'ın izniyle Vanspor'un yeni yönetimi gümbür gümbür geliyor" ifadelerini kullandı.

“OYUNCU ALACAKLARDAN KAYNAKLI 5 MİLYON 600 BİN BORÇ”

Vanspor borçları ile ilgili bilgi veren Genel Sekreter Gökhan Hanoğlu, şunları kaydetti: "Oyuncu alacaklardan kaynaklı 5 milyon 600 bin borç var. Bunun yanında yerel esnafa 2 milyon 500 bin ve personellere de 950 bin TL borcumuz var. Aynı zamanda yüzde 85'i eski yönetimden kalan 8 milyon ve bazı yöneticiler başta olmak üzere bireysel ödemelerden kalan 9 milyon 800 bin TL borç var. Bağışlardan ise 11 milyon 280 bin TL gelmiş ve 10 milyona yakın mevcut yönetimin katkı sunmuştur.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN