ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-SONER İZGİ

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) genel seçimlere listesinden gireceği Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ülke genelinde seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. En çok oy oranına sahip olduğu Van’da da bu kapsamda çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürürken kent meseleleri de konuşulmaya devam ediyor. Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adayları ile partililer bu kapsamda il ve ilçe genelinde esnaf ziyaretlerini gerçekleştirirken, bu ziyaretlerde halkın sorunları ve talepleri de dinlemeye devam ediyor. Her gittikleri yerde coşkuyla karşılanan heyet, Van’ın sorunları üzerinde duruyor. Yoğun bir çalışma yürüten Yeşil Sol Parti Van heyetinin bu sefer ki durağı OSB esnafı ile Hububatçılar Sitesi esnafını ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan Van milletvekili adayı Zülküf Uçar, “Çevre yolundan, trafik sorununa, işsizlik sorunundan işçi göçüne kadar birçok sorunla mücadele etmek için politikalarımız hazırdır.

Van’ın umudu çalındı! Van’ın umudu çalındı!

YEŞİL SOL PARTİ TAM KADRO SAHADA

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yeşil Sol Parti Van heyeti, OSB esnafı ile Hububatçılar Sitesi esnafını ziyaret etti. Esnaf ziyaretine DBP Van İl Eş Başkanı Harun Okay, Yeşil Sol Parti Van 2. sıra milletvekili adayı Zülküf Uçar ve partililer katıldı. Heyet ilk önce Van OSB Bölgesi’ndeki esnafı ziyaret ederek oradaki iş insanlarının sorun ve taleplerini dinledi. Ardından bir taziye ziyareti gerçekleştirildi. En sonda da Hububatçılar Sitesi’ni ziyaret eden Yeşil Sol Parti heyeti, esnafla bir araya gelerek onların sorun ve taleplerini dinledi.

OKAY: ESNAF KARA KARA DÜŞÜNÜYOR!

Ziyarette konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eş Başkanı Harun Okay, “Önümüzde bir seçim var ve bu süreç çok yoğun geçiyor. Aynı zamanda esnafımızın da ne durumda olduğunu bildiğimiz için sık sık ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. 20 yıldır tek bir adam tarafından yönetiliyoruz ve yaratılmış devasa bir savaş var. Bu savaşın ağır yükü esnaflarımızı derinden etkiliyor. Ürün maliyetlerinden kira maliyetine kadar birçok sorunla karşı karşıya kalan esnafımız, kara kara düşünmekten başka bir çare bulamıyor. Van ilinin dinamosu olan esnafımız ağır şartlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. 20 yıldır iktidar tarafından yaratılan taraflar ise bu ülkenin her şeyini yiyip bitirdiler ama yurtsever esnafımız bu sürecin dışında kalarak, maliyetler karşısında eziliyor” dedi.  

“SEÇİME KADAR YÜKSEK BİR PERFORMANSLA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Okay, birçok esnafın kepenk indirmek zorunda olduğunu dile getirerek, “Van’da da 2017 ve 2021 süreçlerinde çok sayıda esnaf kepenklerini indirmek zorunda kaldı. Esnaflarımızın birlik olacağı bir süreç olmalıdır. Birlik olunmadığı zaman yıkım da beraberinde geliyor. Esnaflarımızı bir arada görmek her zaman umutlandırıyor. Bu zorlu süreci birlikte atlatmamız gerekiyor. Bu toplumda beraber yaşıyoruz ve bir gerçekliğimiz var. 2023 seçiminde bu düzenden kurtulmamız gerekiyor. Bu kurtuluşun birinci ayağı mücadele ve birlikten kaynaklanıyor. Hakların özgürce yaşayabileceği, adalet, hukuk ve yeni düzenin oluşması için bu sürece başladık. Desteklerinizi bekliyoruz ve seçime kadar yüksek bir performansla çalışmamız gerekiyor. Her arkadaşı bu sürece dahil etmeliyiz ve ikna etmeliyiz. Başaracağımıza inanıyoruz ve başaracağız da” ifadelerini kullandı.

 UÇAR: SIK SIK ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Esnaf ve vatandaşlarla sık sık bir araya geldiklerini hatırlatan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Adayı Avukat Zülküf Uçar, şunları söyledi: “Oy veya destek amaçlı bir ziyaret gerçekleştirmiyoruz. Çünkü sizin geçmişten günümüze duruşunuzu ve ilkenizi zaten biliyoruz. Buraya sizinle istişarede bulunmak üzere geldik. Sizin fikir ve önerilerinizi almak için burada bulunmaktayız. 20 yıldır iktidarda olan bir anlayış var. Bu anlayış özellikle Kürt sorununun çözülmemesi için politikalarını sürdürüyor. Mücadelemiz sadece iktidarı değiştirmek değildir, 100 yıllık bir devlet aklının değiştirilmesi gerektiğini vurguluyoruz.”

UÇAR: KENTLE İLGİLİ POLİTİKALARIMIZ HAZIR!

Van’ın sorunlarını hatırlatan Uçar, “Çevre yolundan, trafik sorununa, işsizlik sorunundan işçi göçüne kadar birçok sorunla mücadele etmek için politikalarımız hazırdır. Tüm bunların nedeni yine hukukun olmayışına çıkıyor. Artık bu yönetim anlayışından kurtulmak gerekiyor. Son süreçlerde ise vaatlerini sıralıyorlar ve gideceklerinin de farkındalar. Mücadelemiz ise hep demokrasi içindir. Bunların yanında kalıcı bir barışı istiyoruz. Bunlar sağlandığı taktirde tüm sorunlar da sırayla çözülecektir. Kısa vadeli çözümler partimizin politikaları içerisinde yer almıyor. Ülkenin geleceğini düşünen, demokrasiyi esas alan ve ekonomisi güçlü olan bir ülkenin oluşmasını istiyoruz”

“SANAYİCİLERİMİZİN DE BÜYÜK SORUNLARI VAR”

Günümüzde enflasyonla oluşan tablonun iyiye gitmediğini vurgulayan Uçar, “Bir yerde hukuk yoksa ekonomi de gelişmez. Enflasyon yükseldikçe maliyetler artar, maliyetler artınca ülkede bir güvensizlik ortamı oluşur ve bu durumda yatırımcı gelmez. Hepsinin bir birleriyle bağlantılı olduğunu görüyoruz. Ülkenin dışında illerde de liyakat sahibi olmayan yöneticiler tarafından da illerde yönetiliyoruz. Bahçesaray’daki ikinci çığ felaketi tamamen yöneticilerden meydana geldi ve 35 insanımız vefat etti. Bunlar gibi milyonlarca örnek sayılabilir. Van esnafı, iş insanları ve sanayicilerimizin de büyük sorunları var. Bu sorunlar bilerek çözülmüyor ve çözümsüzlükten besleniliyor. Van Gölü için çıkardıkları koruma kanunu tamamen talan etme adına yapılmış bir kanundur. Van Gölü’nde bu yıl inanılmaz bir çekilme var ve bunun en büyük sebeplerinden biri de kirlilik sorunudur. Bu sorunu daha da çözemediler ve gölü daha da kirlettiler” diye konuştu.

BOZKURT: İŞ İNSANLARI İLE HASBİHAL EDİLMESİ LAZIM

OSB’de ziyaret edilen İş İnsanı Şemsettin Bozkurt, “Yeşil Sol Parti hem adıyla hem de logosuyla toplumda çok hoş karşılandı. Partinin kendi bölgesinde ayakta kalmaya çalışan esnaflarla daha çok hasbihal etmesi lazım. Kapitalizm sistemine karşı ayakta durup, halkımıza fayda sağlamının yanında bir de iş imkanları tanıyoruz. HDP’nin durumu biz işverenlerin durumuna çok benziyor. Yeşil Sol Parti önceden kuruldu. Bu önceden deneyimlenen bir şeydi. Kürt halkının mücadelesinin önünü kapatamadılar. Amblemler, isimler değişse de Kürt halkı o kadar dinamik ki HDP bugünden yarına karar verebilecek, organize olabilecek, Halkının ardından gidebilecek bir parti oldu. HDP’nin buradaki iş insanlarıyla daha çok hasbihal etmesi lazım” diye ekledi.

Editör: Necmettin Dursun