ŞEHRİVAN HABER/ Kapatma davası nedeniyle HDP 14 Mayıs milletvekili seçimleri öncesinde de seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında girme kararı almıştı. Yeşil Sol Parti TBMM’de 57 milletvekiliyle temsil edilirken partinin ismi de tartışma konusu olmuştu. Eylül ayı sonu ya da Ekim ayında kongreye gidecek Yeşil Sol Parti için İsim değişikliği gündeme geldi. Yeşil ve Sol Parti’ nin yeni parti ismi olarak ‘Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ve Halkların Eşitlik Partisi (HEP) seçeneği ön plana çıkıyor.

KONGREDE BİRÇOK KONU KONUŞULACAK

Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu! Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu!

Yeşil Sol Parti yarın başlayacak olan konferans sürecinin ardından olağan kongresini yapacak. Ankara’da yarın (8 Eylül) ve 9 Eylül’de kadın konferansı, 10 ve 11 Eylül’de ise karma konferans toplantısı yapılacak. Bu toplantılarda tüzük, yeni ismin belirlenmesi, Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu’nda kimlerin yer alması gerektiği konuşulacak. Bu toplantılarda eş genel başkanların kim olacağı konusu da değerlendirilecek.

Editör: Şaban Beyazsaç