ŞEHRİVAN HABER: YUNUS YILMAZ-FATMA POLATCAN

Türkiye tarihi bir seçimi daha geride bıraktı. Son aylarda gündemin en sıcak konularından biri olan siyaset konusu seçimin bitmesiyle birlikte daha az konuşulacağı bir döneme girerken, ülkenin birçok yerdeki sorunlar gibi Van’da da kronikleşen sorunlar gündeme gelmeye başladı. Seçim sürecinde milletvekilleri ile il başkanları bölgelerindeki sorunlarla yakından ilgileneceklerini sık sık kamuoyuyla paylaşırken, Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksel Yarız da kentin sorunlarını yakından takip edeceklerini söyledi. Cumhur İttifakının paydaşlarından olduklarını hatırlatan Yarız, Şehrivan aracılığıyla hem seçim sürecini hem de kentin sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yarız’ın seçim değerlendirmeleri, Van’dan alınan oylarla ilgili yorumu ve bundan sonraki süreçle ilgili öngörüleri dikkat çekti.

31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç... 31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç...

YARIZ: VAN’DA EN AZ 50 BİN OY BEKLİYORDUK

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksel Yarız, oy oranlarının beklentilerinin altında kaldığını dile getirerek, “Van’daki oy oranımız beklentimizin altında kaldı. Biz Milli Görüş’ü savunanlar Van’da en az 50 bin oy bekliyorduk. Biz milletvekili adaylarımızı belirledikten sonra bu adaylarla sahaya indik. Sahada adaylarımıza yoğun ilgi vardı. Halkın ciddi bir teveccühü oldu. Biz bu ilgiyi gördükten sonra Van’daki potansiyelimizi gördük. Normalde belirlediğimiz seçim bütçesini 2-3 katına çıkardık. Bunun karşılığını alacağımızı düşündük. İlk defa seçime girmemize rağmen Van’da yüzde 3,2 oranında bir oy almak kötü bir sonuç değil ama beklentimizin altında olan bir sonuçtu” dedi.

“HEDEFİMİZ VAN’DAN EN AZ 1 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAKTI”

Yarız, hedeflerinin Van’dan en az bir milletvekili çıkarmak olduğunu belirterek şunları aktardı: “İlk seçim olmasına rağmen Yeniden Refah Partisi’nin bu seçimde kazanan parti olduğu görüldü ve kamuoyunda sıkça konuşuldu. Biz bunu üst noktalara getirmeyi hedefliyoruz. Bizim seçim döneminde hedefimiz de Van’dan en az 1 milletvekili çıkarmaktı. Van’daki seçmenlere partimizin baraj sorununun olduğunu dile getirdiler. Halkta da bir korku oluştu. Son bir hafta içerisinde siyasi propaganda yapılmasaydı biz daha ciddi oy alacağımızı düşünüyorduk. Yine de başarılı olduk. Van’da, Türkiye’deki oy potansiyelinin üstüne çıktık. Van’da Yeşil Sol ve AK Parti seçmeni çoğunlukta. Ona rağmen Van’da 5’inci parti olduk. Bundan sonraki süreçte aldığımız 17 bin oyu arttıracağız. Bu anlamda yerel seçimlere çalışıyoruz.”

YARIZ: VAN’DA CİDDİ ZORLUKLARLA BU PARTİYİ KURDUK

Van’daki milletvekili adaylarını değerlendirerek, “Van’da ciddi zorluklarla bu partiyi kurduk. Maddi ve manevi bedeller ödedik. Benimle beraber teşkilatımda olan herkes dişinden tırnağından eksiltip bu davaya emek verdi. Seçim sürecinde partimizdekiler bana 1’inci sıradan milletvekili adayı olmamı söylediler. Ben bu süreçte 1’inci sıra milletvekili adayımızın benimle görüşmesinden sonra ben kendimi sorguladım. Listeye girmem ve 1’inci sıradan aday olmam çok kolaydı. Bu memleketin derdiyle dertlenen birini meclise göndermek istedik. Van’dan böylesine değerli kişileri milletvekili adayı çıkarttık. Kamil Yavuzer her anlamda çok bilgili, vizyon sahibi bir kardeşimizdir. Van’da doktorluk, başhekimlik yaptığı zaman da taktire şayan işler yaptı” diye konuştu.

“BİZİM İŞİMİZ GÖNÜL İŞİDİR”

Yarız, “Biz herhangi bir hazine yardımı almadan tamamen üyelerin ve gönüldaşların desteğiyle seçime girdik. Hazine yardımı alan partiler bile bizim yaptığımız çalışmaları yapamadılar. Çünkü bizim işimiz gönül işidir. Bizim işimiz maddi çıkar barındırmıyor. Bu işe Allah’ın rızasıyla girdik. Yaptığımız masrafın boşa gittiğine inanmıyoruz. Bunların hepsi Allah rızası için yapılan şeylerdir. Müslümanların, gerçek Milli Görüşçülerin siyasi arenada olmasını istiyoruz. Müslüman kişinin siyasetiyle, ticaretiyle, sosyal ve kültürel yaşantısıyla örnek olması gerekir. Maalesef son dönemde İslamiyet’in, Müslümanlığın siyasete alet edilmesi, yapılanlar Milli Görüş’e ve Müslümanlığa zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

YARIZ: MİLLİ GÖRÜŞ’Ü TEMSİL EDECEK TEK PARTİ YENİDEN REFAH PARTİSİ’DİR

Partisinin meclise beş milletvekili gönderdiğine değinen Yarız, “Rahmetli Erbakan hocamızın bu bölgelere hassasiyetinden dolayı sadece Van’da değil Türkiye’de Milli Görüş’ün bir hareketi oldu. Rahmetli Erbakan çok ciddi bir oy alarak bir başarı elde etti. Fatih Erbakan da İstanbul 2. Bölge’den milletvekili oldu. 5 tane milletvekili çıkardık. İlk seçimimiz olmasına rağmen Türkiye’de ciddi bir ses getirdik. Rahmetli Erbakan hocamızın buralarda ciddi bir mirası vardır. Biz eğer bu mirasa gerçek anlamda sahip çıkabilirsek bu seçimden sonra daha güzel olacak. Milli Görüş’ü temsil edecek tek parti Yeniden Refah Partisi’dir. Başka partilerin Milli Görüş ile alakaları yoktur. Erbakan hocamız bize çok güzel bir miras bıraktı. Biz sahaya indiğimizde rahmetli Erbakan’ın amblemini gören insanların bize hasretle sarıldığını gördük. Sevgi gösterdiler bize. Rahmetli Erbakan’a karşı teveccühlerini ve ahde vefayı gösterdiler” dedi.

‘HAK EDENİ DİSKALİFİYE EDİP ETMEYENİ ÖNE SÜRMEMELİYİZ’

“Cumhur İttifakı’ndaki diğer il başkanlarımızla sonradan görüştüğümde onlara da söyledim, bundan sonra siyasi hayatımız bitmeyecek, belki bizler il başkanı olarak kalmayabiliriz ama kim kalırsa kalsın Allah rızası için iş yapsın. Çünkü bizler genel merkezin aynalarıyız, biz genel merkezde ilimizi nasıl lanse edersek genel merkez de öyle değerlendirmeler yapar. Hiçbiri müneccim değil. Şimdi biz hak edeni diskalifiye edersek, hak etmeyenleri de öne sürersek burada haksızlık yapmış oluruz ve bu davaya, bu siyasete girmemizin çok da anlamı kalmaz. Bu anlamda herkesin aynı hassasiyette olup, birçok Kamil Hoca’ları bu memlekete kazandırmamız lazım. Bizim için Kamil Hoca milletvekilidir çünkü Kamil Hoca gerçekten ilim anlamında olsun, bilgi ve birikim anlamında olsun bizi Van’da temsil edecek çok değerli bir hocadır. Van halkı çok güzel bir teveccüh gösterdi.”

‘MİLLİ GÖRÜŞ’ÇÜLER KAYBETMEZ, HEP KAZANIR’

Başkan Yarız, iyi bir ekiple hem Türkiye’ye hem de Van’a Necmettin Erbakan’ın ‘Milli Görüş’ düşüncesini tekrar getireceğini belirterek şunları kaydetti; “Yine şunu söylüyorum, bize oy veren vermeyen tüm kardeşlerimize, özellikle de bizi destekleyen, bize inanan 17 bini aşkın oy veren kardeşlerimize ben ayrıyeten çok teşekkür etmek istiyorum. Bize inandılar ve onların verdikleri oy boşa gitmedi bunu bilmelerini istiyorum, biz kazandık. Çünkü Milli Görüş’çüler kaybetmez, hep kazanır. Neden kazanır? Bizim buradaki hedefimiz Allah’ın rızası olduğu için. Biz bu seçimde 17 bine yakın oy aldık, bundan sonraki seçimde Allah’ın izniyle bu oylar 170 binlere çıkacak ve biz Van’ı gerçek anlamda, hakkıyla temsil edecek vekilleri, il başkanları, ilçe başkanları oluşturup rahmetli Erbakan Hoca dönemindeki Milli Görüş’ü tekrar ülkemize ve memleketimize getireceğiz.”

 

‘VEKİLLERİMİZ SADECE KENDİ BÖLGELERİNİN DEĞİL, VAN’IN DA VEKİLİ OLACAK’

Seçilen milletvekillerinin sadece kendi bölgeleri için değil, ülkenin her kesimi ve her yeri için çalışacaklarını belirten Göksel Yarız; “Bizim meclisteki beş milletvekilimiz sadece bölgelerinin milletvekili olmayacak. Milletvekillerinden biri Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’dır. Diğer milletvekili ağabeylerimizle de bu süreçte tebrik için kendilerini aradık, görüştük. Şunu tekrar söyleyeyim; seçilen milletvekillerimiz sadece kendi bölgelerinin milletvekili olmayacak, Milli Görüş’ün milletvekili olacaklar, bizim memleketimizin de milletvekili olacaklar. Ben de buradan söz veriyorum; Benim Van’ımın ne sıkıntısı olursa olsun memleketimizdeki mevcut sekiz milletvekilimiz dışında eğer etkili olmazlarsa ben gidip genel başkanımın kapısından ayrılmayacağım. Başkanım, ‘Bizler seçilmemiş olabiliriz, ama sizler öyle bir destek verin ki, bundan sonraki seçimlerde Van halkı Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul milletvekili, Konya milletvekili, Kocaeli Milletvekili Van’ı da kendi bölgeleri gibi önemseyip bizim şehrimizin sorunlarına el atıyorlar’ desin.” diye konuştu.

‘GENEL BAŞKANIMIZ VAN’I ÇOK ÖNEMSİYOR’

Seçime risk alarak kendi logolarıyla girdiklerini ifade eden Yarız, bunun büyük bir cesaret örneği olduğunu açıklayarak şöyle söyledi; “Bizim mecliste kendi logomuzla ve hiçbir partinin çatısı altına girmeden seçime girmemiz büyük bir cesaret örneğidir. Genel başkanımız bu ittifak sürecinde şöyle bir şey söyledi; ‘Biz bu cesaretle giriyoruz, benim bile milletvekili çıkmama ihtimalim var. Eğer aday olduğum İstanbul ikinci bölgeden bana gereken oy verilmezse ben de milletvekili olamayacağım ama biz bu seçime kendi logomuzla gireceğiz ve Allah’ın izniyle de başarılı olacağız.’ Dedi. Beklentimizin altında kalmamıza rağmen yine başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Şunu belirtmek istiyorum, genel başkanımız Van’ı çok önemsiyor, benim il başkanlığı dönemimde 4 defa kentimizi özel ziyaret etti. Rahmetli Erbakan Hoca’nın da Van’a ne kadar önem verdiğini, hatta Van’a değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne önem verdiğini ve bu bölgede ekonominin düzelmesi gerektiğini, ekonominin düzelmesi durumunda da bu bölgedeki terör olaylarının da biteceğini çünkü her şeyin ekonomiye, huzura ve istikrara bağlı olduğunu birçok sefer beyan etmiştir. Bizler de rahmetli Erbakan Hoca’nın bu hassasiyetini genel başkanımız da söylemişti ve genel başkanımız da aynı hassasiyette.”

‘İDEOLOJİK DÜŞÜNCEYLE MEMLEKETİMİZ BİR YERE GELEMİYOR’

Bizler bölgemizde bazı şeyleri sadece ideolojik olarak düşünüyoruz. Bu yüzden memleketimiz yıllardır bir yerlere gelmiyor maalesef. Sayın Cumhurbaşkanımızın her mitinginde ‘Bu yıl bitecek’ dedikleri projeler var. Niye bitmedi? Dedirtmiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızı suçlama anlamında söylemiyorum, buranın yerel yönetimindeki milletvekilleri ve yöneticileri duruma el atacaklar. Seçim bitti, bu iş lafa kaldırılmayacak. Memleketimizin yatırıma ihtiyacı var. Binalara değil, fabrikalara ihtiyacımız var. Gençlerimiz iş bulamıyor, yüzlerce gencimiz kaçak yollarla Amerika’ya Avrupa’ya gitmek durumunda kaldı. Bunlar bizim için çok üzücü şeyler. Yıllar oldu çevreyolunu yapamıyoruz, bunların kamulaştırma vesaire hiçbir bahanesi olmaz. Bütün illerde bu yollar yapıldı, aynı sıkıntılar bu illerde de vardı. Halkın hak ettiği meblağını vereceksin, kamulaştırıp yolu yapacaksın.

‘HDP VE AK PARTİLİ VEKİL KARDEŞLERİMİZ SORUNLARI SÜREKLİ DİLE GETİRMELİ’

Van’daki mevcut milletvekillerinin siyasi parti fark etmeksizin ilin sorunlarını mecliste dile getirmek zorunda olduklarını söyleyen İl Başkanı Yarız, “Siyasetçiler olarak, memleketimizde işi hak eden insanlarımızı bir yere getirmek zorundayız. Bunun bedeli nasıl ödenecekse ben Van İl Başkanı olarak ödemeye hazırım. HDP’li kardeşlerimiz oy vermiş 6 tane vekil göndermişler, olsun bizden de iki tane gitmiş, bizim vekillerimiz de HDP’deki milletvekili kardeşlerimiz de gitsinler Van’ın sorunlarını dile getirsinler. Onlar söylemekle mükelleftirler, yapmak da devletin işidir ama vekiller defalarca bunu gündeme getirmek zorundadırlar. Hem HDP milletvekili kardeşlerimiz için geçerli, hem de AK Parti’li vekillerimiz için geçerlidir. Ben de Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı olarak genel başkanımın nezdinde sorunları dile getireceğim inşallah.” Diye konuştu.

‘BU MEMLEKETTE MANEVİYAT BİTERSE HER ŞEY BİTER’

Yarız cümlelerini şöyle tamamladı; “Memleketimize sahip çıkmamız lazım, gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Uyuşturucu, fuhuş başını alıp gidiyor memleketimizde. Bunların sorumlusu biziz. Hiç kimse bu işte ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ şuuruyla gidemez. Bizlerin maneviyat önceliğini dile getirmemiz lazım ve gerçekten bu memlekette maneviyat bittiğinde her şeyinin de biteceği tezini savunanlardanım. En önemli görevimiz gençlerimize, eğitimlerine, ahlaki durumlarına sahip çıkmaktır. Bu da bu memleketin büyüklerinin, siyasetçilerinin işidir. Bu hassasiyetleri dile getireceğiz, daha çok sorumluluk alacağız. Her şeyi ‘Devletten beklemeyeceğiz.’ Bizler de il başkanları, iş adamları olarak maddi manevi destek vereceğiz.”

Editör: Necmettin Dursun