2024-YKS'de tercih zamanı! İşte en çok merak edilen 10 soru 2024-YKS'de tercih zamanı! İşte en çok merak edilen 10 soru

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024 Bilsem Sanat Şenliği başlıklı etkinlikte okul öğrencileri, projelerini sergiledi. Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen TÜBİTAK ve yılsonu sergisi büyük beğeni topladı. Taktir alan projelerin sergilendiği programa 2013 yılında bu eğitim kurumunu Van’a kazandıran Gökçenay ailesi adına iş insanı Burak Gökçenay da katıldı.

YUSUF GÖKÇENAY BİLSEM’DE BİLİM ŞENLİĞİ

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından düzenlenen TÜBİTAK ve yılsonu sergisi Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) programları çerçevesinde öğrencilerin tüm bilim alanlarına ilgi duyması, bilim, teknoloji mühendislik ve matematik alanlarında ilgili mesleklere yönelmesini sağlamak üzere programlar yapan BİLSEM’de takdir alan bir şenlik gerçekleşti. Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından düzenlenen bilim fuarında 24 proje sergilendi.

AÇILIŞTA GÖKÇENAY AİLESİNİN KATKISI ÖZEL TEŞEKKÜR ALDI

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı bilim sanat merkezlerinin yılsonu şenlikleri kapsamında bir araya geldik. İlimizde de Erciş, Edremit ve İpekyolu ilçelerimizdeki bilim ve sanat merkezlerinin ortaklaşa organize ettiği yılsonu etkinliği, Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşti. Genel yetenek, resim ve müzik alanında öğrencilerimizin eğitim öğretim yılı boyunca yapmış oldukları çalışmalar sergileniyor. Buradaki amaç, bilim ve sanat merkezlerinde yapılan çalışmaları, öğrencilerin hünerlerini halkın beğenisine sunmaktır. Katkı sunan, emek veren başta Gökçenay ailesi olmak üzere öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve bilim sanat merkezi idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

BURAK GÖKÇENAY: ÇOCUKLARIMIZA VE EĞİTİME DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

2024 BİLSEM Yıl Sonu şenliğinde konuşan iş insanı Burak Gökçenay, ailelerinin yaptırıp kente kazandırdığı okuldaki etkinliklerde Şehrivan’a yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Babam Yunus Gökçenay bu okulu yaparken birinci önceliği babamızın, dedemizin, atamızın Vanımıza bıraktığı izleri devam ettirilmesi idi. Bu amaç ile bölgemizin üstün zekalı çocuklarının bilimde ve sanatta ülkemizi en iyi şekilde temsil edebileceği bir şekilde planlanıp inşa edildi. Çocuklarımızın uluslararası standartlarda yetişmesi ve dünyadaki diğer çocuklar ve öğrenciler ile rekabet edebilmesi bu anlamda çok önemli. Bu okulun her yıl kazandığı başarı ödülleri bizi gururlandırıp mutlu etmektedir. Daha önceden başarı elde eden öğrencilerimize ve bundan sonrada başarı elde edecek öğrencilerimize ödüllerimiz ve onları motive edecek armağanlarımız oldu. Bundan sonra da bunu devam ettirmeye devam edeceğiz.”

“VAN’DAKİ İŞ İNSANLARINI ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ İÇİN SEFERBER OLMAYA DAVET EDİYORUM”

“Sadece öğrencilerimizi değil bu güzide eğitim kurumunu da desteklemeyi sürdüreceğiz. 2013 yılında yapılan bu okulun bakım, onarım ve çevre düzenlemesi ve kısmi ihtiyaçlarını karşılamaya 11 yıldır devam ediyoruz. Vanlı iş insanlarının da memleketimizin çocuklarını, gençleri sahiplenip kucaklayacak eğitim ve bilim yuvalarına destek vermesinin büyük önemi var. İş insanlarımızın kente değer katan yatırımlarının yanında kentin geleceğin olan çocuklarımızın eğitim gördüğü bu anlamda yatırımlar yaparak gelecek nesilleri de güçlendirme anlamında kalıcı eserler bırakmasını temenni ediyorum. Şenliğimizin kutlu olmasını diliyorum. Kentin eğitim anlamında bu tür desteklere ihtiyacı var. Bu nedenle hepimizin seferber olması gerekiyor. Umarım bu tür desteklerin sayısı da artar.” Dedi. Gökçenay son olarak ise, “Sona ermek üzere olan eğitim-öğretim yılından dolayı eğitimcilerimizi, öğrencilerimizi kutluyor, iyi bir tatil diliyorum.” Dedi.

BAYRAM: SERGİLENEN PROJELERİN TAMAMI TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Yusuf Gökçenay Bilim sanat merkezi müdürü Refik Bayram, “Bugün burada gerçekleştirilen faaliyet bakanlarımızın talimatıyla bir araya gelmiş Bilim ve Sanat şenliği düzenlendi. Yusuf Gökçenay Bilim Sanat merkezi olmak üzere ilimizde 3 tane Bilsem mevcuttur. Sergilenen projelerin tamamı Tübitak tarafından desteklenen 4006 bilim fuarı adıyla anılan çalışma kapsamında gerçekleşmektedir. 24 tane çalışmamız şu an sergileniyor. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız.” İfadelerini kullandı.

KİTABIMI KÜRESEL ISINMAYA DEĞİNEREK YAZDIM

Bilsem öğrencisi İsmail Erdem Sönmez, “Edremit Bilim ve sanat merkezinde okuyorum. Kitap yazdım. Kitabımın adı Rem. Kitap küresel ısınma ile alakalı. Rem demek rüyanın 4’üncü evresidir. Küresel ısınma ile ilgili haberlerden esinlenerek kitabımı yazdım. Dünya küresel ısınma sorunu çok büyük. Bu yüzden insanları teşvik eden Rem kitabını yazdım. Bugün burada olmaktan gurur duyuyorum. Emeği geçenler teşekkür ederim. Okulda düzenlenen TÜBİTAK ve yılsonu sergisine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, İş insanı Burak Gökçenay, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı."

D S C F0147D S C F0141D S C F0134D S C F0137D S C F0120D S C F0130D S C F0107D S C F0113D S C F0085

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ