SON ZAMANLARIN EN ÇOK KONUŞULAN İSMİ OLAN KANDAŞOĞLU, ŞEHRİVAN TV’YE KONUK OLDU

Van şehri ile adı özdeşleşen ve son 20-30 yılda kentin en çok konuştuğu figürlerden birisi olan iş insanı Zahir Kandaşoğlu son haftaların da yine en çok konuşulan ismi oldu. Seçim sürecinin başladığı 2023 yılının sonundan bu yana neredeyse adı tüm partiler ile anılan Zahir Kandaşoğlu hem büyükşehir hem de ilçelerde adı anketlerde de en çok öne çıkan isimler arasında yer aldı. Kentin de bu yöndeki beklentilere rağmen başvuru da yapmayan, aday da olmayan Kandaşoğlu buna rağmen gündemdeki yerini korurken şu sıralar yine Van hassasiyeti ile öne çıkmaya devam ediyor.

KANDAŞOĞLU: BENİM BÜTÜN MESELEM VAN’DIR

Van servetini yakıyor! Van servetini yakıyor!

Kentte en çok yatırımı yapan ve en büyük istihdamı sağlayan iş insanlarından olan Kandaşoğlu, kentteki yatırımlarının sayısını her geçen gün artırırken bir taraftan da Vanspor gibi kentin en önemli ortak değeri için mücadele ediyor. Son günlerde Vanspor için verdiği mücadele ile gündeme gelen Kandaşoğlu, bu kez de Şehrivan TV ekranlarında Vanspor temalı programa konu olurken, programda hem kentin takımı hem de Van şehrinin durumu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kandaşoğlu, kenti ilgilendiren birçok konuda konuşurken: “Bütün meselem Van’dır” diyerek kent ile ilgili hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu.

KANDAŞOĞLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ BEKLENTİLER VE SÜRECİ ŞEHRİVAN TV ARACILIĞI İLE ANLATTI

Programda spor ile ilgili konuların dışında da konuşan ve aday olması beklentileri ile ilgili süreci de anlatan Kandaşoğlu, o süreç ile ilgili olarak; “Belediyeye hiçbir resmi müracaatım yoktu ama anketlerde halktan çok yüksek bir istek gelince partiler beni çağırdılar. Beni değerlendirmeye aldılar. Ben de bundan dolayı bütün Van halkına teşekkür ediyorum. Bana gösterilen ilgi ve alaka benim için Bakanlık, milletvekili, belediye başkanı gibi oldum. Ben yine Van halkının emrindeyim. Benim bütün meselem Van’dır, Van’ın sorun ve sıkıntılarıdır. 

KANDAŞOĞLU: VAN HALKI BENİ ÇOK İSTEDİ, NASİP OLSAYDI VAN’IN KADERİ DEĞİŞECEKTİ 

Yerel seçimler için adı sık sık Van Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen Kandaşoğlu bu ilgiyle ilgili olarak; “Van halkına minnettarım. Hepsine büyük bir saygım var. Yapılan anketlerde beni gösterdiler. Anketlerde sürekli yüksek oy almam Türkiye gündemine bile düştü. Van halkı beni istedi. Bu tür şeyler nasiptir. Bana nasip olsaydı Van’ın kaderi değişecekti. Ben Van’ı çok kısa bir sürede öyle bir değiştirecektim ki bütün bölge illeri örnek olacaktı. Van TSO’nun 1’inci olması benim eserimdir. Van da böyle olacaktı. Herkes Van’a hayran kalacaktı. Herkesin dikkatini Van’a çekecektik. Bütün Bakanları Van’a davet edecektik. Bu konuda kendime güveniyordum. Nasip olmadı. Van 50 senedir inşaat sektöründe çalışıyorum. Yapmadığım yol, köprü, bina kalmadı” ifadelerini kullandı. 

VAN’DAKİ DEV YATIRIMI İLE İLGİLİ DE KONUŞTU

Kandaşoğlu, AVM’nin yapım sürecini anlatarak, “Herkes uzaktan izleyip hava atıyor, konuşuyor. Biz öyle değiliz. Biz çok iş yaptığımız için çok konuşuyoruz. Ben boşuna konuşmuyorum. Emek veriyorum. Emeklerimin karşılığında para pul istemiyorum. Tuşba AVM’nin yapıldığı yer daha önce Et Balık Kurumundaydı. Sonra Tuşba Belediyesine geçti. Tuşba Büyükşehir Belediye Başkanı Salih Akman burayı AVM yapmak istediklerini söyledi. Kocaman Tuşba’nın yan yana bir dükkânı yok. Yurt dışından, il dışından yüzlerce kişi davet edildi. Herkesle tek tek konuştu. Kimse cesaret etmedi. Sonra baktım orası ihaleye çıkmış. Ben de ortaklarımı, iş insanlarını çağırıp durumu anlattım. İhale usulü ile dosyayı inceledik” dedi. 

İŞTE KANDAŞOĞLU’NUN YENİ YATIRIMI OLAN TUŞBA AVM’NİN BİTİŞ TARİHİ

Tuşba AVM’nin ne zaman açılacağını aktaran Kandaşoğlu, “Bu işe girmek istedik. Van’a görevimizi yapalım dedik. Tuşba önemli bir yer. 4 ortakla birlikte ihaleye girdik. İhalemizi aldık. Van halkı bunu bilsin. Biz bu ilde ne zorluklar yaşadık. Biz burayı alınca en fazla 2-3 trilyonla biter dedik. Ülkemizde bir fiyat farkı oluşunca 200 yüz trilyon 2 kat trilyona çıktı. Vaski 26 milyar para aldı. Van Büyükşehir Belediyesi bizden 2 milyar para aldı. Daha kazmayı vurmadan 100 milyar gitti. Böyle bir ilde böyle bir riske girdik. Van AVM’nin 4 katı olacak. Bu sene hedefimiz kaba inşaatının bitmesi. 2025 sezon ortasında açılışını yapmak istiyoruz” diye konuştu. 

KANDAŞOĞLU: VANSPOR HEPİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bu süreçteki beklenti ve ilgiye rağmen Van ve Van ile ilgili meselelerde hassasiyetini ve ilgisini ihmal etmeyen ve gerek katıldığı programlarda gerekse de sosyal medyada bu yönde çağrısını sürdüren Kandaşoğlu, bu hassasiyeti ile ilgili olarak da “İnsan insan için ne yaparsa azdır. Vanspor hepimiz için önemli bir takım. Vanspor’un satılması suçtu ama yine o zaman da konuşulmadı. Yine kimse destek olmadı, yol göstermedi. Yine kimse çıkıp eylem yapmadı. Kocaman takım 50 bin liraya satıldı. Kocaman Van’ın o dönemki vekili, dernekleri, iş insanları, STK’ları ses çıkarmadı” ifadelerini kullandı. 

KANDAŞOĞLU, VANSPOR DESTEK GECESİNE KATILIMIN AZ OLMASINA İSYAN ETTİ!

Vanspor Destek Gecesi’ne katılımın az olmasından dert yanan Kandaşoğlu, “Vanspor Destek Gecesi’nde çok duygulandım. Ben o görüntüyü görünce bittim. Oturamadım. Yerimde kıvrandım. Futbolcuların morali bozuldu. Dayanamadım ve çıktım konuştum. O salonda o duyarsızlığı gören futbolcular ne düşünecek? Van halkı adına ne düşünecek? Ben nasıl sitem etmeyeyim? Ben nasıl kafamı duvarlara vurmayayım? Bu olacak iş midir? Salonda kimse yok. Futbolcunun aklında ister istemez ‘ben bu il için oynasam nedir, oynamasam nedir’ fikri oluşur. Manevi destek lazımdı. Futbolcular katılım olsaydı kendilerini güvende hissederdi. Benim derdim buydu. Beni çıldırtan durum salondaki o görüntüydü. Salonda hiç kimse yok” diye aktardı.

ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-AYDAN KAYHAN

Editör: Necmettin Dursun