ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ - ORHAN SAĞLAM

2024 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçim öncesi siyasi partilerin seçimlerde izleyecekleri yollar belli olmaya başlıyor. Yerel seçimlere 5 ay kala, Türkiye’de olduğu gibi Van’da da seçim hazırlıklarına hız verildi. Her seçim öncesi siyasilerin ilk durağı ve kilit kentlerden biri olan Van’a da bu kapsamda çeşitli ziyaretler yapılıyor. Son birkaç ayda çok sayıda Bakan’ın ziyaret ettiği Van’a siyasiler de gelmeye başladı. Van’ı bu defa ziyaret eden isim HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu oldu. Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Van İl Başkanlığı’nın 4’üncü Olağan Kongresi ile çeşitli programlara katılmak üzere Pazar günü Van’a geldi. Van’da çeşitli programlara katılan Yapıcıoğlu, kentteki gazetecilerle de bir araya geldi. Burada konuşan Yapıcıoğlu, Van’ın sorunlarının yerinde saydığına dikkat çekerek, “Van’ın sorunların büyük bir kısmının olduğu yerde durması, çözüme kavuşturulamamış olması bizi üzdü” dedi. Van ziyaretleri kapsamında Şehrivan TV’ye de konuk olan Yapıcıoğlu, Ömer Aytaç Aykaç’ın sunduğu Hal Böyleyken adlı programda da yıllar önce duyduğu sorunların değişmeden devam ettiğini söyledi.

“VAN’IN DOSYASI YERİNDE SAYIYOR”

Yapıcıoğlu, Van’ın sorunlarının değişmediğini belirterek, “Van’a daha önce geldiğimizde Rasim Sayğın’dan Van’ın sorunlarıyla ilgili bir dosya almıştım. Bu geldiğimizde sordum Van’da durum nedir diye? Pek bir değişiklik yok. Daha önce verdiğimiz dosyanın aynısını verebiliriz dedi. Bu üzüntü verici, sorunların büyük bir kısmının olduğu yerde durması, çözüme kavuşturulamamış olması bizi üzdü fakat maalesef Van’ın gerçeği budur. Belki birileri bizi hükümetin ortağı gibi ya da iktidarmış gibi görebilir ama biz iktidarın ortağı değiliz. Evet, biz Cumhur İttifakında yer aldık fakat icra makamında olan bizler değiliz. Bu sorunların çözümü noktasında elimizden gelen şey sorunları tespit etmek, onlara çözüm önerileri geliştirmek, daha önceki dönemde de yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni haftada veri gündemi yoğun! Yeni haftada veri gündemi yoğun!

YAPICIOĞLU: ANKARA’DA VAN’IN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Van’ın sorunlarını gündeme taşıyacaklarını dile getirerek, “Elbette bunu Meclis’e girmeden önce sadece basın toplantılarıyla gündeme getiriyorduk ama inşallah bundan sonra daha fazla imkânlara sahil olduğumuza göre bu imkânları da kullanarak Ankara’da Van’ın sorunlarını gündeme getireceğiz. Şu hususun altını çizmek istiyorum. Takdir edersiniz ki bizim sadece 4 milletvekilimiz var. 4 milletvekiliyle 81 ilimizin sorunlarıyla ilgilenmek zorundayız. Bunu mazeret olsun diye söylemiyorum. Grup kuracak kadar milletvekilimiz olmadığı için mecliste istediğimiz zaman veya her gün söz alma imkânımız da yok. Bu imkân bulunduğu zaman elbette öncelik sırasına göre, elbette öncelik sırasına göre memleketin dört bir tarafındaki sorunları dile getireceğiz. Van da bizim memleketimizdir. Van’ın sorunlarını da gündeme taşımak, onlara ilişkin çözüm önerilerini geliştirmek şimdiye kadar yaptığımız gibi belki bir adım daha ötesine geçerek yine bunları gündeme taşımak bizim için bir sorumluluktur. Sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” diye aktardı.

YAPICIOĞLU: ÖZEL OLARAK VAN’IN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Öte yandan Şehrivan TV’de yayınlanan ve moderatörlüğünü Ömer Aytaç Aykaç’ın yaptığı programa da katılan Genel Başkan Yapıcıoğlu burada da Van ve bölge illerinin sorunlarına değindi. Kentin sorunlarının geçtiğimiz yıllardaki sorunlarla aynı olmasına şaşırdığını ve üzüldüğünü belirten Yapıcıoğlu, “Mecliste sadece 4 vekiliz. Grubumuz olmadığı için genel oturumlarda kentlerle ilgili gündemleştirme şansımız olmuyor. Ama her söz aldığımıza ve her fırsatta farklı kentlerin sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamdaki ilk fırsatta da Van’ın sorunlarını da gündeme getireceğiz.” Dedi. Yapıcıoğlu bunun dışında kentin önemli sorunları ile ilgili olarak da özelde çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

Editör: Şaban Beyazsaç