31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere aylar kala AK Parti’de de aday adayları belirleme süreci devam ediyor. Van’da da aday adaylarının seçim kapsamında çalışmaları devam ederken, Tuşba Belediye Başkan Aday Adayı Eyüp Kızıltaş da halkla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Aday olduğu günden bu yana vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanan Kızıltaş, Tuşba’nın sorunlarını bildiğini dile getirirken, kendisine görev verildiği taktirde imar planlarını hayata geçireceği üzerinde duruyor.

TUŞBA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI EYÜP KIZILTAŞ: VAN’IN İMAR SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Kızıltaş, 18. maddeye ve kentin ulaşım sorununa değinerek, “Bölge imarının başlıca sorunu haline gelen 18. Madde uygulamalarıyla halihazır yerleşimlerle imar planları uyumlu hale getirilirken kentin sürdürülebilir büyümesi sağlanacak, diğer taraftan hak sahiplerinin ekonomik kayıplar yaşamasının önüne geçilerek daha refah yaşam alanları oluşturacağız. Belediye imar planı sınırları ve mücavir alan sınırları içerisinde yapılacak yerleşim ve alt yapı yatırımlarının uygun kriterlere ve şehircilik ilkelerine uygun yapılmasına özen göstermek için kontrolsüz yapılaşma, plansız yollar ve alt yapı eksiklikleri çözüm üreteceğiz” diye aktardı.

“TUŞBAMIZIN EN BÜYÜK EKSİKLİKLERİNDEN BİRİ DE KENT MERKEZİNİN OLMAYIŞIDIR”

Kızıltaş, Tuşba’da kent merkezi olmayışına değinerek, “Tuşbamızın en büyük eksikliklerinden biri de kent merkezinin olmayışıdır. Bunun için de fiziksel yer, kurumsal altyapı, sosyal ve ticaret alanlarını belirleyeceğiz. Tuşba ilçe merkezinin, ilçe sakinleri için tüm resmi talep ve ihtiyaçların, her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçların, ticaret ve yaşam ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir merkezi ortamın sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle bu alanın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının alt birimleri, yatırım ve ticaret kuruluşlarının temsilciliklerinin ve yerel aktörlerin temsilciliklerinin bir arada bulunması için gerekli destek ve çalışmaların yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“ÇEVREMİZİ KORUYUP GELECEK NESİLLERE YAŞANILABİLİR BİR TUŞBA BIRAKMAMIZ GEREKİR”

Kızıltaş, Van Gölü’nü korumak için çalışma yürüteceklerini dile getirerek, “Bunun için Van Gölü sahil yolu, kültür ve tabiat varlıkları, milli ve inanç değerlere ait yapılara öncelik vereceğiz. Tuşba İlçesi’nin Van Gölü’ne yaklaşık 110 kilometrelik kıyı şeridi ile her türlü turizm, yaşam alanı ve yapılaşmaya uygun hale getirilmesi için, turizm imar planı ekseninde her türlü sosyal donatı ve alt yapısı planına uygun hale getirilmesini sağlayacağız. Çevremizi koruyup gelecek nesillere yaşanılabilir bir Tuşba bırakmamız gerekir. Bunun için de öncelikle Van Gölü kirliliği, arıtma tesisleri, sanayi ve şehir atıkları, hava kirliliği ve kullanılabilir içme ve kullanma su kaynaklarına gereken özeni göstermeliyiz. Van Gölü ve etrafını her türlü kirlilikten kurtarmak için gölün yaklaşık 450 kilometrelik çevresinde bulunan belediye ve yerleşim alanlarının tamamını kapsayan bir çalışma yapmalıyız. Belediyelerin yetki ve sorumluluk alanları dışında kalan arıtma tesisleri gibi genel sorunları da yine paydaş kurum ve kuruluşlarla ortak ve koordinasyon içerisinde hareket edeceğiz” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER- HABER MERKEZİ