Akaryakıt ve alkollü içeceklerde ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE'ye 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Yılın ikinci 6 ayında Yurt İçi ÜFE yüzde 25,6 oranında gerçekleşirken aynı oranda akaryakıt ve alkollü içeceklere yüzde 25,6 oranında zam yapılacak.

Akaryakıt fiyatlarında otomatik ÖTV artışı nedeniyle fiyat artışına gidilecek. Akaryakıt ÖTV'sine yüzde 25,6 zam kesinleşirken benzinde 2,30 TL, motorinde ise 2,16 TL'lik bir zam yapılacak.

Son dakika! Merkez Bakası'ndan sürpriz faiz kararı! Son dakika! Merkez Bakası'ndan sürpriz faiz kararı!

1 LT RAKININ ÖTV'Sİ 478 LİRAYA ÇIKTI

Öte yandan alkollü içkilerden alınan ÖTV tutarı da yüzde 25,6 oranında artırılacak. Buna göre 1 litre rakıda halen 449 lira olan ÖTV tutarı da 478 liraya çıkacak.

ÖTV ZAMMI YÜZDE 25,6 OLDU

Bu rakama göre alkollü içki ve akaryakıtta ÖTV zammı yüzde 25,6 olarak belirlendi. Artış sonrası, biranın asgari maktu vergi tutarı 7,76 liraya çıkacak.

AKARYAKITTA ÖTV ZAMMI İLK KEZ OLACAK

Akaryakıtta ÖTV oranı yüzde 25,6 oranında artacak. Yeni yıldan itibaren geçerli olarak akaryakıt fiyatlarında da ilk kez otomatik ÖTV artışı nedeniyle fiyat artışına gidilecek.

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELECEK

Buna göre ÖTV tutarları benzinde 7,52 TL'den 9,44 TL'ye, motorinde 7,05 TL'den 8,85 TL'ye çıkacak. Bu rakamlara yüzde 20'lik KDV tutarı da eklendiğinde benzinde en az 2,30 TL'lik bir fiyat artışı bekleniyor. Motorinde ise 2,16 TL'lik artış gelebilir. Akaryakıtta güncel fiyatlar Benzin: 35 TL’den, Motorin: 37’den TL’den satılırken LPG'nin litresi ise ortalama 18.65 liraya satılıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON KARARI VERECEK

Bu artış oranları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasa ile verilen iptal yetkisini kullanmazsa, bu tutarlar doğrudan pompa fiyatlarına yansıyacak.

Kaynak: ENSONHABER - ŞEHRİVAN