Şirketlerin çalışan anneler için planladığı destek programında her ay 325 euro tutarında çocuklar için eğitimli bakıcı desteği sağlanacak. Projenin başlangıç tarihi haziran ayı olarak belirlenirken, Kadın istihdamını artırmak adına yapılacak bu destekten yararlanmak isteyenler başvurabilecek.

Kadın istihdamını artırma hedefi ile çalışan anneler için planlanan bu uygulamada bir yıl boyunca her ay 325 euro eğitimli bakıcı desteği sağlanacağı ifade edildi. Yapılan açıklama ile birlikte haziran ayında başlaması beklenen projeden kimlerin nasıl faydalanabileceğine ilişkin bilgiler belirlendi.

Anneler için aranan şartlar neler?

Kabine yarın toplanıyor: İşte gündem maddeleri... Kabine yarın toplanıyor: İşte gündem maddeleri...

Annelere destek olmak adına planlana proje kapsamında ilki 36 aylık olana kadar en fazla 12 ay süreyle kullanılabileceği belirtilirken bu projenin ikinci döneminin haziran ayında başlayacağı belirlendi. Tüm bunların yanında annelerin şartları içerisinde, İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde çocuğu ile birlikte aynı adres içerisinde ikamet etmekte olan SSK’lı olarak, tam zamanlı olarak bir çalışma düzeni olan anneler için başvuru süreci belirtilen başvuru tarihi itibariyle 0-24 aylık çocuğu bulunan, 0-36 ay çocuk bakımı eğitimi olan bakıcı sağlayacak olan anneler verilecek olan bu destekten 12 ay boyunca yararlanabileceği bildirildi.

Bakıcılarda aranan şartlar

Proje kapsamında bakıcılar için ise aranan şartlar belirlenirken detayları hakkında bilgiler verildi. Bakıcının 18 yaşını doldurmuş olması gerektiği öncelikli olarak belirtildi. Bakılacak çocuğun ailesiyle herhangi bir bağı bulunmaması gerektiği ve aynı zamanda 0-36 ay çocuk bakımıyla ilgili olan eğitimleri tamamlamış olması bu kapsamda bir yeterlilik belgesi bulunması gerektiği belirtildi. Ayrıca lise ve üniversitelerde çocuk bakıcılığıyla ilgili bölümlerden mezun olmasının gerekliliğinin yanı sıra bakacağı çocuk ile aynı adres üzerinde ikamet etmesi gerektiği vurgulandı. Tüm bu şartları sağlayan anne ve bakıcılar verilecek olan destekten yararlanma hakkına sahip olacağı bilgisi verildi.

Kaynak: mebpersonel.com