ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-NECMETTİN DURSUN

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin ardından iki isim hariç eski kabine tamamen değişmişti. Seçimin ardından yeni kabinede yer alan isimler, şehir şehir gezerek vatandaşlarla bir araya gelip Türkiye Yüzyılı vizyonunu aktarıyor. Seçimlerin ardından bu vizyon kapsamında Van’a da özellikle önem gösterilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş bu anlamda kente gelen 4’üncü Bakan oldu. Göktaş; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Milli Eğitim Bakanı’nın ardından Van’a gelerek çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulundu. Sabah saatlerinde Van’a gelen Göktaş, Valiliği ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığına geçti. Burada konuşan Göktaş, Bakanlık tarafından Van’da 92,2 milyon liralık yatırım projesinden 79,5 milyon liralık yatırım çalışması hâlâ devam ettiğini dile getirdi. Göktaş, yerel seçimlere de vurgu yaptığı konuşmasında bakanlık olarak da Van’da farklı başlıklarda çalıştıklarını söyledi.

BAKAN GÖKTAŞ, ÇEŞİTLİ ZİYARET VE AÇILIŞLARA KATILMAK ÜZERE DÜN VAN’A GELDİ

Sabah saatlerinde Van’a gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Vali Ozan Balcı'yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Daha sonra Valilikte Bakan Göktaş’ın başkanlığında yapılan toplantıda, Van’da aile ve sosyal hizmetlerle ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi.

“BİZE DÜŞEN VAN’DA HUZURU VE BARIŞI SÜRDÜRMEK”

Bakan Göktaş, ardından AK Parti Van İl Başkanlığı’na geçti. Burada konuşan Göktaş, Van’da birçok hizmetin yapıldığını dile getirerek, “Van’a ilk defa geliyorum ve sizlerle bir arada olduğum için ayrıca büyük bir memnuniyet duyuyorum. Böyle coşkulu bir teşkilatla karşılaştığım için hem gururlu hem de ayrıca mutluyum. Van farklı medeniyetlerin, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehir. Bize düşen de bu tarihi boyunca nasıl ki barış ve huzur içinde yaşandıysa şimdiden sonra da bu huzuru ve barışı sürdürmek. AK Parti iktidarları boyunca birçok başarı elde ettik. Türkiye, 21 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak bir noktaya geldi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da birçok hizmet yaptık” dedi.

GÖKTAŞ: TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUNU GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Yüzyılı vizyonunu gerçekleştirmek için canla başla çalıştıklarını belirten Göktaş, “Bugün de bazı açılışlarımızı gerçekleştirmek üzere bir arada bulunuyoruz. Van depreminden sonra kısa sürede 32 bin TOKİ konutunu vatandaşlarımıza teslim ettik. Bunlar partimizin yüz akı hizmetlerdir. AK Parti olarak 21 yıldır aziz milletimiz için durmadan yorulmadan çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonunu gerçekleştirmek için canla başla çalışıyoruz. AK Parti iktidarları döneminde memleketimizin her köşesine ulaşmak için elimizden geleni yaptık. Bizim teşkilatlarımız gece gündüz yorulmadan çalışmaya devam etti ve hizmetleri gerektiği yerlere götürdü” diye aktardı.

BAKAN GÖKTAŞ, VAN’A YAPILAN YATIRIMLARI DA AÇIKLADI

Göktaş, Bakanlık tarafından Van’da yapılan yatırımlara değinerek şunları söyledi: “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Van'da farklı başlıklarda da çalışıyoruz. 7 tane sosyal hizmet merkezimiz var. Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinden faydalanan depremzedelerimiz var. Van’da 14 Çocuk Evimiz var. Toplam kapasitemiz 82, bu evlerimizde de 73 çocuğumuz kalıyor. Çocuk Evleri Sitemiz var. Çocuklarımız için 2012'den bugüne kadar 250 milyon liranın üzerinde harcama yapmışız. Sosyal Ekonomik Destek Programı kapsamında ailesinin yanında destek verilen çocuk sayımız ise 4 bin 553. Bakanlığımıza bağlı 60 kapasiteli bakım ve rehabilitasyon merkezimiz var. 356 kapasiteli 2 özel engelli bakım merkezimiz var. Bakanlığımıza bağlı 1 huzurevi ve yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde 33 yaşlımızla hizmet sunuyoruz.”

“VAN’DA 92,2 MİLYON LİRALIK YATIRIM PROJESİNDEN 79,5 MİLYON LİRALIK YATIRIM ÇALIŞMASI HÂLÂ DEVAM EDİYOR”

Göktaş, Van’a yapılan yatırım miktarını açıklayarak, “Van’da 92,2 milyon liralık yatırım projesinden 79,5 milyon liralık yatırım çalışması hâlâ devam ediyor. Tamamlanan proje tutarı 16,7 milyon lira. Kasım ayı içinde Özalp ilçesinde sosyal hizmet merkezinin açılışı olacak. Onun müjdesini vereyim. Başkale ilçesinde belediye tarafından Bakanlığımıza tahsis edilen bina, sosyal hizmet merkezi olarak kullanılacak. Türkiye'de ikinci olacak 'Van Sosyal Hizmet Kampüsü', 67 bin 961 metrekarelik alana inşa edilecek ve temelini bugün atacağız” ifadelerini kullandı.

GÖKTAŞ: CUMHURBAŞKANIMIZI BİR KERE DAHA HAK ETTİĞİ YERDE GÖRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Geçmiş seçime değinen Göktaş, “AK Parti, bir icraat partisidir, bir hizmet ve proje partisidir. Covid gibi küresel bir sorunun bütün ekonomiği yerle bir ettiği bir dönemden sonra asrın felaketini maalesef yaşadık. Allah bir daha bizi böyle acılarla imtihan etmesin. Depremin ne olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Depremden zarar gören bütün illerimizin yaralarını en hızlı şekilde sardık, sarmaya da devam ediyoruz. Böylesine zor bir dönemden geçtiğimiz seçimlerde teşkilatımız büyük bir özveriyle çalıştı. Nihayetinde Cumhurbaşkanımızı bir kere daha hak ettiği yerde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bunda her bir teşkilat mensubumuzun emeği çok fazla” dedi.

“SIKI ÇALIŞILMALI VE TÜRKİYE YÜZYILI’NIN HAYAL OLMADIĞINI HERKESE GÖSTERMELİYİZ”

Göktaş, gelecek seçimlere dikkat çekerek şunları aktardı: “Önümüzde çok önemli bir yerel bir seçim var. Van’da son seçimde katılım oranımız yüzde 80’nin altında. Bu katılım oranını arttırmalıyız. Kadınlarımızı, gençlerimizi sandığa götürelim. Gece gündüz durmadan yorulmadan çalışmaya devam edelim. Oy oranımızı arttırmak için ulaşabildiğimiz herkese ulaşmalıyız. Daha fazlasını yapmalıyız. Geçmişte yüksek oylar aldık, yine alabiliriz. Gereken tek şey ayrı gayrı demeden çok sıkı bir saha çalışması yapmak. Sıkı çalışılmalı ve Türkiye Yüzyılı’nın hayal olmadığını herkese göstermeliyiz.”

“VAN TEŞKİLATI UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYOR”

AK Parti Van teşkilatının uyum içinde çalıştığını vurgulayan Göktaş, “Van’a geldiğimde şunu fark ettim; teşkilat uyum içinde çalışıyor. Her biriniz birbirinizle saygı, sevgi ve huzur içinde çalışıyorsunuz. Bu çok kıymetli. Halkımız bize güveniyor. Bu güvenin boşa olmadığını gösterelim. Ekmeğimizin, tuzumuzun, kaderimizin ortak olduğunu gösterelim. Elini sıktığımız, evine gittiğimiz, iş yerinde ziyaret ettiğimiz her vatandaşımıza, zorlukları beraber aşacağımızı gösterelim. Yanlarında olduğumuzu gösterelim. Milletimizin tek isteği var; AK Parti teşkilatımızı sahada, yanında görmek. Komşularımızın, arkadaşlarımızın, akrabalarımızın ellerini samimiyetle tutalım” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİNDE GÖSTERDİĞİMİZ BAŞARIYI YEREL SEÇİMLERDE DE GÖSTERELİM”

Bir metre ötelerine düşen yıldırım büyük korku yaşattı Bir metre ötelerine düşen yıldırım büyük korku yaşattı

Göktaş, tekrar yerel seçimlere değinerek sözlerini şöyle tamamladı: “Gözlerinin içine samimiyetle bakalım. Hizmetlerimizi, yaptıklarımızı çok iyi anlatmamız lazım. Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde gösterdiğimiz başarıyı yerel seçimlerde de gösterelim. Biz birbirimize yakın olursak, seçmen de bize yakın olur. Tüm teşkilatımız, her bir teşkilat mensubumuz el ele, gönül gönüle seçmene gidelim. Bugün yaptığımız gibi önümüzdeki süreçte de küskünlükleri, kırgınları bir kenara bırakalım, bir dava ile aynı çatı altında el ele yürümeye devam edelim. Bize yakışan bir kardeşlik dayanışmasıdır. Ben bunu teşkilatımızda da görüyorum. Bunun için ayrıca gurur duydum.”

 “TOPLUMSAL ADALETİ TAM ANLAMIYLA GERÇEKLEŞTİRMEK ANCAK KADINLAR HAYATIN HER ALANINDA GÜÇLÜ OLURSA MÜMKÜNDÜR”

Bakan Göktaş, kadın kooperatiflerinin satış ofislerini ziyaret ettikten sonra Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde 100 Aile Destek Merkezinin (ADEM) açılış törenine katıldı. Van'ın 13 ilçesinde 100 ADEM'in açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Göktaş, kadınlarla ilgili hizmetlerin temel amacının kadınların güçlendirilmesi ve toplum içinde statülerinin iyileştirilmesi olduğunu vurguladı. Toplumsal hayatta kadınların hak ettikleri refah seviyelerine ulaşmalarını sağlamanın en temel görevlerinden biri olduğunu anlatan Göktaş, şöyle konuştu: “Sosyal kalkınma ve toplumsal adaleti tam anlamıyla gerçekleştirmek ancak kadınlar hayatın her alanında güçlü olursa mümkündür. Artık kadınlar, karar alma süreçlerinden akademik alanlara, siyasetten spor dünyasına kadar birçok alanda daha belirgin bir rol oynuyor. Kendi yeteneklerini değerlendirmeyi öğrenen kadınlar büyük başarı hikayelerinin de kahramanları oluyorlar.”

GÖKTAŞ: BU YIL 610 AİLE DESTEK MERKEZİ İÇİN 1,3 MİLYAR LİRA KAYNAK TAHSİS ETTİK

Çalışma hayatıyla kadınların sosyal hayata katılımı ve sosyalleşme konularında sundukları hizmetleri çok önemsediklerini dile getiren Göktaş, ADEM'lerin eğitimden sosyal etkinliklere, kültürel faaliyetlerden spora kadar sosyalleşme açısından büyük bir fırsat sunduğunu aktardı. ADEM'lerde, aile içi iletişim, bebek bakımı gibi sosyal konuları ele alan kurslar verdiklerini anlatan Göktaş, şöyle devam etti: “Aynı zamanda, kültürel becerilerini geliştirmek isteyen kadınlar için bağlama, gitar, ebru, boyama gibi kurslar da düzenliyoruz. Mesleki alanda kendilerini geliştirmek isteyen kadınlara aşçılık, pastacılık, kuaförlük gibi mesleki beceriler kazandıracak kurslar sunuyoruz. Ülkemiz genelinde bu yıl 610 Aile Destek Merkezi için 1,3 milyar lira kaynak tahsis ettik. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Türkiye Yüzyılı ülkemizin her köşesinin kalkındığı, hizmetlere ulaştığı bir yüzyıl olacak. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımız için sunduğumuz sosyal yardım ve hizmetlerin kapsamını sürekli genişletmeye devam ediyoruz. Toplumun refahını artırmaya ve vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam sunmaya kararlıyız. Bugün 13 ilçede açacağımız 100 Aile Destek Merkezimizin, Van'a büyük bir değer katacağına inanıyorum.”

Editör: Necmettin Dursun