Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor. Hamas'a bağlı İzzedin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 9 İsrail askerini öldürdüklerini ve 62 İsrail askeri aracını imha ettiklerini duyurdu.

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından son gelişmeler;

El Kassam Tugayları Tel Aviv’e doğru yoğun füze atışına başladı Demir Kubbe Sistemi füzeleri engellemek için devreye girdi.

Kassam Tugayları, Beyt Hanun'da bir binada saklanan İsrail askerlerini hedef aldığı anlara dair video yayınladı.

El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Mücahitlerimiz dün Beit Hanoun'da özel kuvvetlerin saklandığı bir daireyi yok etmeyi başardı" demişti.

EBU UBEYDE: DÜŞMAN KUVVETLERİNİ SOKAKTAN SOKAĞA KOVALIYORUZ

23.02: El-Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: Bugün; 9 İsrail askerini öldürdük, 2 askeri aracı imha ettik. Son dört günde 62 askeri aracı imha ettik. Sahadaki mücahitlerimiz düşman kuvvetlerini ve araçlarını sokaktan sokağa kovalıyor.

BM'DEN ENDİŞE VEREN GAZZE AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, "İsrail ordusunun Gazze'nin güneyine doğru yeni operasyonlarından ve bunun siviller üzerindeki etkisinden derin endişe duyuyoruz. Gazze'de gerçekten güvenli yer yok." dedi.

GAZZE'DEKİ ŞEHİT SAYISI 12 BİNİ GEÇTİ

22.46: Gazze'deki hükümetin Basın Ofisi, Telegram hesabından, saldırıların 42'nci gününde Gazze Şeridi'ndeki toplam ölü ve yaralı sayısı ile yıkıma ilişkin son durumu paylaştı.

Buna göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda 12 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi; ölenlerden 5 binini çocuklar, 3 bin 300'ünü kadınlar oluşturdu. Saldırılarda 200 doktor, hemşire ve ilk yardım görevlisi, 22 sivil savunma çalışanı ve 51 gazeteci öldürüldü.

Saldırılar sonucu 30 binin üzerinde kişi de yaralandı. Bunlardan yüzde 75'ini yine kadınlar ve çocuklar oluşturdu.

Açıklamada, 1800'ü enkaz altında çocuk olmak üzere 3 bin 750 kişinin kayıp olduğu yönünde ihbar alındığı aktarıldı.

HAMAS: ESİRLERDEN BİRİ İSRAİL BOMBARDIMANINDA PANİKATAKTAN ÖLDÜ

22.25: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerindeki esirlerin bir kısmını tedavi etmek üzere bakım merkezlerine naklettiklerini, birinin ise İsrail'in sürekli bombardımanı nedeniyle panikatak sonucu öldüğünü duyurdu.

İşsizlik rakamları açıklandı! İşte detaylar... İşsizlik rakamları açıklandı! İşte detaylar...

Kassam Tugayları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, esirlerin Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde bulunduğuna dair "güçlü emarelere" sahip olduklarını söylemesine karşılık Telegram platformundan bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Netanyahu'nun hastanelerde Siyonist esirlerin bulunduğu yalanına yanıtımız: Onların bir kısmını sağlık durumlarının ciddiyeti nedeniyle tedavi etmek ve canlarını korumak amacıyla bakım merkezlerine naklettik." ifadelerine yer verildi.

İSRAİL'DEN ESİR TAKASINA VETO

21.17: İsrail UIusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, Hamas ile esir takası konusunda şu anda bir anlaşma olmadığını belirtti.

Hanegbi, düzenlediği basın toplantısında, Gazze’de ateşkes ilan edilmesi karşılığında Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Çok sayıda haber görüyorum, bu aşamada müzakere sürecinin parçası olan konuların hiçbirinde anlaşma sağlanamadı." dedi.

20.37: Hamas, "İsrail ABD'nin yaktığı yeşil ışıkla Şifa Hastanesi'nde soykırım yapıyor" başlıklı yazılı bir açıklama yayımladı.

İsrail'in, tanklar ve keskin nişancılarla Şifa Hastanesi'ni adeta askeri kışlaya çevirdiği kaydedilen açıklamada, ilaç temini için hastanenin eczanesine gidilmesine engel olduğu ve hastanede dünyanın gözü önünde soykırım yaptığı ifade edildi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE ŞİFA HASTANESİ'NDE 2 GÜNDE 24 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

20.01: Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Elektrik kesintisi nedeniyle hayati önem taşıyan tıbbi ekipmanların çalışmayı durdurması nedeniyle son 48 saatte farklı bölümlerdeki 24 hasta hayatını kaybetti" dedi.

BM: İSRAİL'İN ÖNERİSİ SAVUNULAMAZ!

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk: İsrail'in Gazze'nin güneyinde 'güvenli bölge' olarak adlandırdığı öneri savunulamaz. Bölge ne güvenli ne de insan sayısı için uygun. İsrail işgalinin sona ermesi gerektiği açıktır. Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olma haklarının güvence altına alınması elzemdir"

Kaynak: HABER 7