ŞEHRİVAN HABER: YUNUS YILMAZ- ŞABAN BEYAZSAÇ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılmak üzere Van'a geldi. Van Ferit Melen Havalimanı’nda karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra seçim otobüsüyle miting alanına gelmek üzere yola çıktı. Yol boyunca kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Erdoğan, Soydan Kavşağı'nda karanfillerle karşılandı. Caddede sevgi gösterisiyle karşılanan Erdoğan, daha sonra miting alanına geçti. Kalabalığa seslenen Erdoğan, kentte yapılan yatırımlara dikkat çekerek, 14 Mayıs seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ERDOĞAN, VAN’DA YAPILAN YATIRIMLARA DİKKAT ÇEKTİ!

Beşyol miting alanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’ı çok sevdiğini belirterek, şunları söyledi: “Yaklaşık 1 yıllık hasretin ardından yine Van'dayız. Van sadece ülkemizin yükselen yıldızı değil aynı zamanda bölgesinde ve dünyada gıptayla takip edilen bir şehir haline geldi. Peki, nasıl oldu bu? Van eskiden de buradaydı. Ama böyle bir cazibe merkezi haline gelemedi. Biz her şeyden önce Van'ı terör örgütünün tasallutundan kurtardık. Van’da güvenli ortam sağladık. Kardeşlerim devletinize güvenin. Bize güvenin. Huzurunuza, namusunuza göz diken terör örgütleri bir daha kılınıza dahi ilişemeyecek. Bizim dinimizde Türk, Kürt, Arap şu, bu ayrımı yok. Biz sadece Allah için seviyoruz. Van'ın kalkınma eksiklerini biz tamamladık mı? Van'ı depremden sonra yeniden inşa ettik mi? Bay Kemal ne söz verdi? Siz Van'a ne kazandırdınız? Van depreminde belediye başkanı kimdi? O zaman Van’ın susuzluğu ile ilgili bir adım atmadı. Ne dedi? 'Gelsin devlet yapsın.' Ben o zaman DSİ’yi görevlendirdim. Biz Van’ın susuzluğunu giderdik. Edremit’i, Tuşba’yı ve Erciş’i yeniden inşa ettik. Öte yandan Van Denizinin kıyısını adeta yalılarla donattık”

“VAN'A 21 YILDA 96 MİLYARLIK KAMU YATIRIMINI YAPTIK”

Van’da TOKİ kanadıyla 24 bin konutu bitirdiklerini açıklayan Erdoğan, “Bitirdiklerimizi sahiplerine teslim ettik. Şimdi de 3 bin 200 yeni konut, 250 yeni iş yeri, 27 bine yakın altyapılı arsa vererek, Van’ı daha da güzelleştirecek bir hazırlığın içindeyiz. Diğerleri ne söz verdi. Onlar Van’a ne kazandırdı? Okulunu, hastanesini, sosyal yardımlarını, millet bahçelerini, barajları, sulama tesislerini, Organize Sanayi Bölgesini gibi çalışmaları saymıyorum bile. Çevre yolunu da seneye bitiriyoruz. Karadeniz limanlarını, İran’a, Asya’ya, Orta Doğu’ya Van üzerinden bağlayan altyapı çalışmalarını süratle tamamlamakta kararlıyız. Van'a 21 yılda 96 milyarlık kamu yatırımını yaptık ve bunu katlayarak devam ettireceğiz. Tüm bu eserlerin sürmesi için var mısınız? Van 14 Mayıs'ta sandıkları patlatıyor muyuz?"

“50 BİN VANLI MİTİNG ALANINDA”

Van'ın tercihinin Türkiye Yüzyılı'ndan yana olacağından hiç şüphem yok. Demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla aradaki farkı kapatınca bunları bir telaş kapladı. Finansal tuzaklarla ekonomimizi hedef aldılar. Tüm bu saldırıları akamete uğrattık. Türkiye Yüzyılı'na hazırlık yaptık. Şu anda 50 bin Vanlı kardeşim alanda. Yol boyunca gelenler hariç. Bu şunu gösteriyor; Demek ki 9 gün sonra sandıkları benim Vanlı kardeşlerim patlatacak. İşte bu başarılar birilerinin kabusu oldu. Okul yaparız, üniversite açarız eğitimi ayağa düşürdünüz derler. Hastane açarız, kovid'in üstesinden geliriz milleti hasta ettiniz derler. Köprü yaparız millet bunları mi yiyecek derler.

"BUNLAR SADECE VAHŞET KUSUYOR"

Yıllarca bu petrol kuyularını betonladılar. Şimdi biz açtık. Aynı Karadeniz'deki doğal gaz gibi açtık. 14 Mayıs akşamı hep birlikte bir başka güleceğiz. Yıllarca sizin ve evlatlarınızın canı, geleceğinizi karartarak, istismar yaparak kimin arkasına takıldığını görüyorsunuz değil mi? 15,16 yaşındaki çocuklarımızı Kandil'e kimler kaçırdı? Bunlar ne diyor, 'Kürdüz' diyor. Bunların Kürtlükle alakası yok. Bunlar sadece vahşet kusuyor. 14 Mayıs'ta bunların hesabını sormaya var mıyız? Her türlü suçunu işleyen şimdi CHP'ye payanda oldu. CHP mitin yapabilir miydi gelip burada. CHP'ye desteklerini utanmadan dişe diş kana kan diyerek ilan edenler Vanlı olabilir mi? Bu ülkenin başına bir CHP'li getirmek için karşınıza geldiklerinde bunun hesabını sormayacak mısınız?

Van’da kurulacak sandık sayısı belli oldu! Van’da kurulacak sandık sayısı belli oldu!

“MİLLETİMİZİN TAKDİRİNE GÜVENİYORUZ”

Erdoğan, “Biz Atatürk havalimanını TEKNOFEST ile gurur haline getiriyoruz. Onlar ise ABD'li şirketlere peşkeş çekeceklermiş. Biz milletimizin takdirine güveniyoruz. Yeni dönemde mevcut kazanımlarımızın üzerine oturup kalmayacağız. Ülkemizi eski yokluk günlerine döndürmek isteyenlere bu meydanı bırakmayacağız. Kale içeriden fethedilir. Ne demek bu, yani kaleyi kadınlar fetheder kadınlar. Bizleri takip eden tüm kardeşlerime sesleniyorum; seçim günü hala tereddütte olan bir arkadaşınıza dostunuza ulaşmanızı, bu seçimin ne kadar önemli olduğunu onlara anlatmanızı ve oyunu kazanmanızı istiyorum. Bunu başardığınızda sandıklar patlayacak” şeklinde konuştu.

“BU MİLLETE HİZMET ETMEK NASİP MESELESİDİR”

Son mahalli seçimlerde her şeyi bedava yapacaklarının sözünü vermişlerdi hatırlatması yapan Erdoğan, şunları anlattı: “İstanbul'a uğradığı yok, bol bol Bodrum'a gidiyor. Ben İBB başkanlığını CHP'den almıştım. İstanbul çöp, çukur, çamurdu. İstanbul'u İstanbul ben yaptım. Teslim aldıkları projeleri sürdüremediler. Bu millete hizmet etmek nasip meselesidir. Bunlar nasipsiz, bunlar tembel. Allah göstermesin ülkenin başına gelseler memur, işçi, emekli ay sonu maaşlarını alıp alamayacaklarını bilemeyecekler. Yeni bir şey yapamayacakları gibi bizim kendilerine bıraktıklarımıza da sahip çıkamayacaklar. Zaten bunlara verilen görev de bu. Karadeniz gazını kapatmak, Gabar'daki petrolün üzerine beton dökmek. TOGG'u rafa kaldırmak. Bu ne diyor? 'S-400'leri rafa alacağız.' En güçlü savunma silahlarının rafa kaldırılmasına bu millet asla müsaade etmeyecek. İHA'yı SİHA'yı, Akıncı'yı, KIZIELMA'yı. Onların da önüne geçeceklermiş. Köprüleri otoyolları işlemez hale getireceklermiş, teknoloji girişimlerimize kilit vuracaklarmış. Yıllar boyu hazırlığını yapıp son aşamaya getirdiğimiz işleri millete proje diye yutturmaya kalkıyorlar. Arada bir çıkıp somut proje söylüyorlar. Altını kazıyorsunuz hepsi çalıntı çıkıyor.”

"GABAR'DAKİ PETROLÜ İNŞALLAH EN UYGUN ŞARTLARDA VATANDAŞIMIZA VERECEĞİZ"

Gabar’ın ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacağını ifade eden Erdoğan, “Bundan sonra Gabar inşallah o bölgede ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacak. Yıllarca ne yaptılar o bölgedeki petrol kuyularını betonladılar. Karadeniz'de gaz, Gabar'da petrol buluruz. 'Milleti kandırıyorsunuz' derler. Aynen Karadeniz’deki doğalgaz gibi açtık. Doğalgazı şimdi ücretsiz alıyor musunuz? Yılsonuna kadar da 25 metreküp ücretsiz alacak mısınız? Gabar'daki petrolü inşallah en uygun şartlarda vatandaşımıza vereceğiz. Yerli otomobili yaparız nerede fabrika derler. İşte Gemlik'te fabrika, neden gitmiyorsun Kılıçdaroğlu? Meral Hanım neden gitmiyorsun? Yardım alan insanları 'makarnacı' diye aşağılarlar. Dış politikalara milletimize gurur kazandırırız, gidip bizi şikayet ederler. Bu zihniyet ülkenin tepesine kara bulut gibi çökecek. Atıyorlar, tutuyorlar, dillerinin ucuna ne geliyorsa söylüyorsa. Vaatlerinin hepsi yalan.” Cümlelerine yer verdi.

“TÜRKİYE'Yİ ESKİ KARANLIK GÜNLERİNE DÖNDÜRMENİN KİME NE FAYDASI VAR?”

Erdoğan, “Bu masa çocukların yürümeye yeni başladığında kullandığı masaya benzedi. Bu masanın herhangi bir menzili olmadığı için ne tarafa iterseniz oraya gidiyor. Direksiyonda Kılıçdaroğlu gibi gözüküyor ama öyle değil. Onun görevi sadece mutfakta video çekmek. Masanın etrafındakilerden hangisi sabah erkenden kalkıp ayaklanırsa örümcek oraya doğru yöneliyor. Sürekli bir tarafa savruluyorlar. 6+1 'Reis' etmiyor. 85 milyon vatandaş, tarihinin en güvenli, huzurlu, rahat, müreffeh dönemini yaşarken, Türkiye'yi eski karanlık günlerine döndürmenin kime faydası var? Size bir faydası yok, milletimize bir faydası yok, ülkemize bir faydası yok. Daha geçen gün Çanakkale’de kahvehane basarak adam döverek yurt dışında oy kullanmaya giden vatandaşlarımıza saldırarak niyetlerini hemen gösterdiler. Bölücü örgütün elebaşları ve onların uzantıları çözüm sürecinde uzattığımız eli ısıran değil miydi? Benim Kürt kardeşlerimin kanını oluk oluk akıtan bunlar değil miydi? Bu acıların neresinde Kürt kardeşlerim var. Bu ülkenin 85 milyon vatandaşının her biri tarihinin en güvenli dönemini yaşarken Türkiye'yi eski karanlık günlerine döndürmenin kime ne faydası var? Attığımız adımlara çelme takmanın kime ne faydası var? Birileri kandan kaostan beslendiği için onların bu tabloya çok ihtiyacı var” dedi.

Editör: Necmettin Dursun