Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü Van'da bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlanıyor. Şehrin dört bir yanında gerçekleşen konserler, sergiler, panel ve gösterilerle Cumhuriyet'in bu özel yılı unutulmaz kılınıyor. Kentteki okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ederken, Girne Koleji Van Kampüsü de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Girne Koleji Van Kampüsü’nde Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla etkinlikler düzenledi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerden Bahri Değer ve Mustafa Kaval, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili birer şiir okurken, Müzik Öğretmeni Ali Sönmez ve Bedirhan Aslan’da öğrencilerle birlikte koro seslendirdi.

YILDIRIM: BİR GENÇLİK YETİŞTİRMEK EN ASIL GÖREVİMİZDİR

Girne Koleji Van Kampüsü Ortaokul Müdürü Timur Yıldırım, “Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençler sizin ellerinizde büyümektedirler. İlim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarihine, kültürüne, annesine, babasına, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen, yerine getirmeye çalışan bir gençlik yetiştirmek en asıl görevimizdir. Bunun yanında gençlerimizin zihinlerine yurttaşlık bilincini, ülkesine ve milletine karşı sorumluluk bilincini de yerleştirmeniz gerekmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. 100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yazar Yekta Kopan Van’da okuyucularıyla bir araya gelecek! Yazar Yekta Kopan Van’da okuyucularıyla bir araya gelecek!

“TÜM ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN MANEVİ HUZURUNDA SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

Halkla İlişkiler ve Veli İlişkiler Uzmanı Nazlı Aykaç ise şöyle konuştu: “Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL