Van Valiliği yaptığı son dakika uyarısıyla öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkari, Van'ın kuzey ve güney ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. Van Valiliğin yaptığı açıklamaya göre

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI GERİ GELİYOR

“Yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkari, Van'ın kuzeyi ve güneyinde başlaması beklenen yağmur ve karla karışık yağmurun akşam saatlerine doğru sıcaklıkların düşmesiyle karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor. Yağışın akşamın ilerleyen saatlerinden itibaren Van merkez ve çevresinde de görüleceği tahmin edilmektedir.

Yağışların Muş, Hakkari ve Van'ın kuzey ilçelerinde (Çaldıran, Erciş, Muradiye) cumartesiyi pazara bağlayan gece saatlerinden pazar sabah erken saatlere kadar aralıklı olmak üzere kuvvetli, yükseklerde ise yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE TİPİYE DİKKAT

Yağışların pazar akşam saatlerinden itibaren bölgemizi terk etmesi beklenmektedir.

Yağış anında zaman zaman kuvvetli rüzgar, yükseklerde rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Denildi.

Engelli çift, inşaatını bitiremedikleri evleri için destek bekliyor Engelli çift, inşaatını bitiremedikleri evleri için destek bekliyor

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER