ŞEHRİVAN HABER - Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi yerel seçim öncesinde partisinin olağan kongre sürecini de sürdürüyor.

Gelecek Partisi Van il başkanlığı binasında Gelecek Partisi'nin 2. olağan il kongresi gerçekleşti. Gerçekleşen kongreye  İzmir Milletvekili TBMM Katip üyesi Mustafa Bilici'nin yansıra Tecrübeli Siyasetçi Başkan Yılmaz Kılıç, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Deva Partisi Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, HÜDAPAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, CHP Van İl Başkan vekili katılım sağladı. Kongrede İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, Gazze'de yaşanan soykırıma tepki vererek İsrail'e gıda yardımının kesilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Bilici, Van'ın birçok sorununu ele alarak ilde verilen sözlerin yerine getirilmediğini aktardı.

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

Türkiye'de yapılanması ve kongre süreci devam ederken Van'da da 2. Olağan kongre gerçekleştirildi. Kongrede mevcut Başkan Abdulhekim Karabıyık güven tazeledi.

KARABIYIK: VAN'DA KAYYUMU DOĞRU BULMUYORUZ!

Kongrede konuşan il başkanı Karabıyık; "2. Olağan Van il kongremize hepiniz hoş geldiniz hun ğer hatın sercava hatın. İsrail'in Filistin'li kardeşlerimize 72. Gündür yaptığı savaşı soykırımı bir kez daha naletliyoruz, Kınıyoruz.
TBMM'de Saadet partimizin çok değerli milletvekili Sn. Hasan Bitmez beyfedininde konuşmalarını yaparken geçirildi kalp krizi sonucu vefatı bizi derinden üzmüştür. Kendisine ve saadet partisi camiasına Allah'tan rahmet diliyoruz. Diyerek sözlerine devam eden Karabıyık, ilçe kongrelerimizi tamamladık.  Şimdide il kongremizi gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunmaktayız. İl ve ilçe kongrelerimiz hayırlı olsun.  Kayumu doğru bulmuyoruz. 
Yaklaşık 10 yıla yakındır. Van'ı kayyumlar yönetiyor. Bizim İnsanı, vicdani, demokrasi anlayışımıza göre hiç Bir yerde seçilmiş bir belediye başkanı görevinden alınıp. Devletin memuru olan kayyum veya seçilmemiş bir partilisini getirip. Akkayyum dediğimiz birini başkan yapılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz."

"VAN'IN HANGİ SORUNUNU ANLATAYIM"

"Yaklaşık 2 ay önce değerli il başkanım mevkidaşım Özay İlhan beyle istişare ederek şehir ittifakı kurduk. bizim ile beraber edecek diğer partilerimizi de dışlamadık. Biz bir aile olduk. Bu aileyi de büyütelim 3. Bir seçenek 
Şehir ittifakı dedik. Belediye başkan aday adaylık başvurularımız 31 Aralık 2023 e kadar devam edecektir." diyen Karabıyık kentin sorunlarını da gündeme alarak; "Ben hangi sorunları anlatayım Van'daki sorunları anlatmaya başlarsak bitmez. Çünkü 100 lerce sorun var. Biz sorunları dile getirmektende sıkıldık. Bana soracak olursanız bugün Van'ın en büyük sorunu trafik sorunudur. Acil müdahale araçlarımız hareket edemiyor. Acil durum hastalarımız yol olmadığı için ambulansta malasef ki hayatlarını kaybediyorlar. Van'da hastane var ama içi boş. Doktor yok, ilaç yok, serum yok, bunlar yoksa hastanenin olmasının ne anlamı var. ne anlam katıyor. Biri bunu bana açıklasın. Konuşmanın sonuna gelen Karabayık, misafirlere teşekkür etti. kongre sonrası yönetim kurulu adayları belirlenerek geçici mazbata takdim edilerek son buldu."

Editör: Garipzade Öztürk