ŞEHRİVAN HABER: Her hafta Van’ın sorunlarını gündeme alan HÜDA-PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, bu haftada kayyum uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Van’ın sorunlarını sık sık gündeme getiren HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, her hafta düzenli olarak yaptığı basın açıklamaları ile kentin sorunlarına dikkat çekmeye devam ediyor. Önemli konuları ele alan Van İl Başkanı Rasim Sayğın, bu hafta da kayyum uygulamasına vurgu yaparak, “Van hem devletin hem örgütün kayyumundan kurtulmalı” açıklamasında bulundu. 

Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var... Adıyaman'da polisler kendi aralarında çatıştı! Çok sayıda yaralı var...

“VAN BİR KAYYUMDAN KURTULDU, BAŞKA BİR KAYYUM GELDİ”

Kentin kayyımlardan kurtulması gerektiğine dikkat çeken Sayğın “Van ilk seçimde kayyumdan kurtulmalıdır. HÜDA PAR olarak böyle düşünüyoruz. Hem devletin atadığı kayyum hem de örgütün atadığı kayyumdan bahsediyorum. Malumunuz Van Büyükşehir Belediyesi veya bölge belediyeleri HDP’nin seçilmiş başkanlarının yanında bir de atanmış başkanları vardı. Kayyum müessesesi farklı bir şekilde uygulanıyordu. Bunlar görevden alındı. Devlet tarafından kayyum atandı. Van bir kayyumdan kurtuldu, başka bir kayyum geldi. HÜDA PAR olarak artık Van’ın kayyum anlayışından kurtulması gerektiğini ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Editör: Ömer Aykaç