ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı kentin sorunlarını ele almaya devam ediyor. Birkaç hafta önce basın açıklaması yaparak Van’daki sorunları gündeme taşıyan HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, sorunların yanı sıra çözüm önerilerinde de bulunuyor. Bu hafta da Van’ın yerel basınının yaşadığı sorunları ele alan HÜDA PAR İl Başkanlığı, basının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İl binasında düzenlenen açıklamayı İl Başkanı Rasim Sayğın okudu. Sayğın, “Vazgeçilmezimiz olan basının sürekli bir şekilde güçlü olarak desteklenmelidir” dedi.

Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı! Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı!

“HÜDA PAR OLARAK İLETTİĞİMİZ SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Geçtiğimiz hafta Vali Balcı ile görüştüklerini dile getiren Başkan Sayğın, “Geçen hafta sayın valimizle bugüne kadar gündeme getirdiğimiz sorunlarla ilgili görüşme gerçekleştirdik. Söz konusu sorunların tamamını sayın Valimize ilk ağızdan ilettik ve çözüm önerilerimizi sunduk. Sayın valimiz gerekli notlarını alıp çözüm noktasında kısa ve uzun vadede yapılması gerekenler olduğunu ifade etti. Bizde HÜDA PAR olarak ilettiğimiz sorunların takipçisi olacağız” dedi.

“YEREL BASININ EKONOMİK ANLAMDA ÇOK CİDDİ SIKINTILAR OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Sayğın, yerel basının yaşadığı sorunlara değinerek, “Bugünkü basın açıklamamızın konusu yerel basınımızın yaşamış olduğu sorunlardır. İki haftalık süreç içerisinde basından sorumlu başkan yardımcısından oluşan bir heyet yerel basını ziyaret edip sorunlarını dinledi. Bizim yerel basınla ilgili ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntılar olduğunu tespit ettik. Objektif, bağımsız basın diyoruz. Bunun ilk koşulu şüphesiz ki kendi ayakları üzerinde durabilen bir basındır. Dolayısıyla basının ilimizde gelir kaynakları bellidir ve bunun en temeli de kurumların yapmış olduğu ihale ilanlarıdır fakat özellikle kurumlar söz konusu ihale ilanlarını basına vermek yerine belli bir sayının altında tutarak belli kişilere davet usulüyle verildiğini gözlemledik. Buradaki sorun şu, belli bir gazeteleri destekleyip geri kalan gazeteleri kapanmayla karşı karşıya bırakıyorlar. Hal böyle olunca yerel gazeteler personellerinin özlük haklarına vermekte sıkıntı çekiyor” ifadelerini kullandı.

“VAZGEÇİLMEZİMİZ OLAN BASININ SÜREKLİ BİR ŞEKİLDE GÜÇLÜ OLARAK DESTEKLENMELİDİR”

Sayğın, yerel basının desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Van Valiliği başta olmak üzere bütün kamu kurumlarına söz konusu ihale ilanlarını yerel gazetelere adil bir şekilde dağıtılması çağrısında bulunuyoruz. Sadece belli kişilere verilen ihale ilanlarının davet usulüyle yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca gazetelerin basmış olduğu gazeteler, internet haber siteleri desteklenmelidir. Bu konuda kamu kurumları basınımızın ayakta durabilmesi için elinden gelen desteği sunmalıdır. Basın bir ilin olmazsa olmazıdır. Basın olmazsa ne devlet ne kamu kurumları, ne de siyasi partiler hiçbir şekilde seslerini halka duyuramazlar. Dolayısıyla basın bu yönüyle vazgeçilmezdir. Vazgeçilmezimiz olan basının sürekli bir şekilde güçlü olarak desteklenmelidir. Kimsenin basın arasında ayrım yapmaya hakkı yoktur. Beni eleştiren veya eleştirmeyen basının ayrımı yapılmamalıdır. Kesinlikle siyasi partiler bu konuda hassas davranmalı. Biz HÜDA PAR olarak tüm basın mensuplarını aynı görüyoruz. Kesinlikle ayrım yapmıyoruz” diye aktardı.

Editör: Şaban Beyazsaç