Hükümet cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin startını verdi. Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da yapılacak 100 bin sosyal konutun nereye inşa edileceği açıklandı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
İSTANBUL’DA 100 BİN SOSYAL KONUTUN NEREYE İNŞA EDİLECEĞİ BELLİ OLDU
TOKİ eliyle İstanbul dahil 81 ide cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 500 bin sosyal konut projesinde kura çekimi sürerken "İstanbul’da sosyal konutlar nereye yapılacak?" sorusuna yanıt arayan milyonlarca vatandaş için beklenen açıklama Resmi Gazete ile geldi. İstanbul’da 100 bin sosyal konutun nereye inşa edileceği resmen belli oldu.

YÜZYILIN KONUT PROJESİ KARARI RESMİ GAZETE’DE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte İstanbul’daki sosyal konutların yapılacağı alan kesinleşti. Karar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülecek proje kapsamında alındı ve hukuki süreci de netleştirdi.

YÜZYILIN KONUT PROJESİ ARNAVUTKÖY’DE YÜKSELECEK
Resmi karara göre, İstanbul’da yapılacak 100 bin sosyal konut, Arnavutköy sınırları içinde yer alan Baklalı Mahallesi’nde inşa edilecek. Projenin uygulanacağı alan, ekli haritalarla belirlenirken, bölgedeki bazı özel mülkiyetlere ait taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı.

YÜZYILIN KONUT PROJESİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI
Kararnamede yer alan ifadelerde, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince, Baklalı Mahallesi sınırları içindeki belirli taşınmazların TOKİ tarafından acele kamulaştırılacağı vurgulandı. Bu adım, projenin hızlı ilerlemesi ve altyapı çalışmalarının aksamaması açısından kritik bir eşik olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, sürecin planlanan takvim doğrultusunda yürütüleceğini ifade ediyor.



