ŞEHRİVAN ÖZEL - Son dönemlerde Karadenizli isimlerin yoğunlukta olduğu bakanlıklarla ilgili uzun süre sonra değişim yaşandı. Yıllardır devam eden Karadenizli kabine geleneği devam etse de kabinedeki Konya egemenliği de dikkatten kaçmadı.

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. Açıklanan kabine ve bakanlar büyük ses getirirken o isimlerle ilgili en çok tartışılan konu memleketleri oldu. Önceki yıllarda Karadenizliler'in dikkat çekecek kadar yoğun olduğu kabinede bu kez Konya'dan dört isim aynı anda kabinede yer aldı.

Eski kabineden 2 isim bakanlar kurulunda tekrar yer alırken, 16 isim kabinenin yeni üyesi olarak görev yapacak. Yeni açıklanan kabinenin ardından ise bakanların memleketleri merak konusu oldu. Konya 4 bakanla listeye hakim olan il olarak dikkat çekerken, Trabzon, Rize, Bartın ve Giresun’dan kabinede biri İstanbul, diğeri Hatay doğumlu beş Karadenizli isimler oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Konya kabineye dört bakan soktu.

Editör: Ömer Aytaç Aykaç