Karpuzun sofralarda belirmesi ve ayaklarımızın altına yapışan çekirdekleri, yazın gelişinin ilk işaretleridir. Sulu, kan kırmızısı ve tatlı bir karpuza kim hayır diyebilir ki?

Buğulu ve bunaltıcı sıcaklardan kaçmanın en lezzetli yolu olan karpuz, pazar tezgahlarında "seçmece bunlar" denildiğinde ilk tercihimiz olur.

Ancak, bu lezzetli meyvenin tadını doyurucu bir şekilde çıkarabilmek için, doğru seçilmesi gereklidir.

Evet, büyük bir hevesle aldığımız karpuzların eve gelince kelek çıkması herkesi hayal kırıklığına uğratabilir.

İşte bu yüzden karpuz seçerken işinize yarayacak yöntemleri derledik.

Karpuz seçerken bunlara dikkat edin!

Öncelikle, karpuzun kabuğuna dikkatlice bakın. Karpuz kabukları, olgunluğunu gösterir. Üzerindeki çatlaklar veya lekeler, karpuzun olgunlaşma süresinde stres yaşadığını işaret edebilir. Bu nedenle, pürüzsüz ve çatlak olmayan kabuklu karpuzları tercih edin.

Karpuz rengi de tatlılığını belirler. Parlak ve canlı renklere sahip karpuzlar genellikle tatlı ve lezzetlidir. Bu yüzden, koyu renkli yeşil ve mat karpuzları tercih etmek en doğrusu olacaktır.

Karpuz sapı da önemli bir gösterge. Kuruyan veya çürüyen saplara sahip karpuzlardan uzak durun. Sapı taze ve yeşil olan karpuzlar genellikle daha lezzetlidir.

Büyükbaş hayvan yüklü tır refüjde asılı kaldı Büyükbaş hayvan yüklü tır refüjde asılı kaldı

Son olarak, karpuzun ağırlığına dikkat edin. Kaldırıp hafifçe salladığınızda içindeki suyun sesini duyuyorsanız, karpuzun taze ve sulu olduğunu anlayabilirsiniz.

Kaynak: EN SONHABER