Vanspor, Süper Lig oyuncusunu transfer ediyor! Vanspor, Süper Lig oyuncusunu transfer ediyor!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Mahmut Dindar, Vanspor’a yönelik şike ve hukuksuzluk iddialarına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.

VAN VEKİLİ TBMM’DE VANSPOR İÇİN BİR KONUŞMA YAPTI!

Milletvekili Dindar konuşmasında, “Değerli milletvekilleri, bu hafta ligler tamamlandı. Başta, şampiyon Amedspor'la "play-off"a kalan Vanspor taraftarlarını kutluyorum. "Fairplay" içerisinde emek veren bütün takımları ayrıca kutluyorum. 20 Nisanda oynanan Bucaspor-Esenler Erokspor maçına inceleme yapılması durumunda hakemlerin Bucaspor'un net 2 penaltısını vermediği görülecektir. Bu maçta birçok kural hatası yapıldığı gibi doksan dakika tamamlanmadan maç bitirilmiştir” dedi.

Vansporsrsrs

“YAŞANANLAR ADİL DEĞİLDİR, ETİĞE VE HUKUKA AYKIRIDIR”

Dindar, yaşananların hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Hukuken bu maçın hakkı Bucaspor lehine olması gerekirken Erokspor'a puan verilmiştir. Bir sonraki hafta Adıyamanspor ile Erokspor arasında oynanan maç Erokspor lehine sonuçlanmıştır. Bu hafta Erokspor'a karşı Serik Belediyespor 19 yaş altı sporcularla sahaya çıkmış ve 6-0 yenilmiştir. Tüm bu yaşananlar adil değildir, etiğe ve hukuka aykırıdır. Erokspor'dan sonra 2'nci sırada olan Vanspor'un yaşananlara ilişkin açıklama ve itirazlarına rağmen Futbol Federasyonu harekete geçmemiştir” ifadelerini kullandı.

“FUTBOL FEDERASYONUNU ŞEFFAFLIĞA DAVET EDİYORUM”

Futbol Federasyonu’nu şeffaflığa davet eden Dindar, “Buna karşı, Vanspor, Bursaspor'la karşılaştığı maçta şike ve şaibeleri protesto ederek maçtan çekilmiştir. 2. Lig Beyaz Grubu'nda yaşanan şüpheli durumlar neticesinde şampiyon olma ihtimali yüksek olan 2'nci sırada bulunan Vanspor Kulübü'nün şampiyonluğunun engellendiği açıkça ortadadır. Kamuoyumuz Vanspor aleyhine futbola bir müdahalenin olduğunu düşünürken bu akşama kadar sessiz kalan Futbol Federasyonu şike iddiaları için soruşturma başlatmak yerine Vanspor ile teknik ekip aleyhine ceza verme yönünde hareket etmiştir. Futbol Federasyonunu adilliğe, şeffaflığa, hakkaniyete davet ediyorum” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta şampiyonun belirleneceği Serik Belediyespor-Esenler Erokspor maçı öncesi skandal kararlar alındı. Serik Belediyespor takımı oyuncuları primlerini alamadıklarını gerekçe göstererek maça çıkmayacaklarını açıkladı. Serik yönetimi ise büyük yankı uyandıran bu karardan sonra Erokspor maçına U19 takımıyla çıkacağını açıkladı. Esenler Erokspor’un son haftalardaki tüm maçlarında hakemler skandal kararlar verirken tartışmalı olan Esenler takımının kollandığı iddiaları ve şike söylentileri futbol dünyasında büyük yankı uyandırmıştı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL