Meteoroloji’den edinilen son hava tahminlerine göre yağışların; Trakya (Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimleri), Doğu kesimlerde (Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari’nin güneyi, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van’ın merkez ve kuzeyi), Doğu Akdeniz (Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay’ın kuzey ilçelerinde) ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN 7°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğlen saatlerinden itibaren merkez ve kuzey ilçeler aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 4°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 5°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 19°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Van UMK’den gönüllüler için temel eğitim kampı! Van UMK’den gönüllüler için temel eğitim kampı!

VAN DAHİL 15 İLE SARI KOD UYARISI

Meteoroloji İstanbul dahil tüm yurtta sıcaklıkların düşeceğini, hafta sonu gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini açıkladı. Adana, Edirne, Hakkari, Iğdır, Kırklareli, Osmaniye, Şırnak, Van, Ağrı, Erzurum, Hatay, Kars, Mardin, Siirt, Tekirdağ illerine gök gürültülü sağanak nedeniyle sarı kod uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkati olması istendi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bölge genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerine kadar Van'ın kuzeyinde ve Hakkari ilinin güney ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olması beklenmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bölge genelinde rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: Necmettin Dursun