Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Yurt genelinde yağış beklenmezken ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, zamanla iç kesimlerde doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadiselerinin olacağı tahmin edilirken Çarşamba günü Doğu'da sağanak yağışın etkili olacağı, sıcaklıkların ise 5 derece birden düşecek

Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda köy minibüsü devrildi: 1 ölü, 7’si öğrenci 13 yaralı! Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda köy minibüsü devrildi: 1 ölü, 7’si öğrenci 13 yaralı!

VAN °C, 18°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 25°C

Az bulutlu ve açık

SAĞANAK YAĞIŞ GERİ GELİYOR

Prof Dr. Orhan Şen, tarih vererek sağanak yağış alacak bölgeleri uyardı. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bugün Pazartesi yağış yok. Yarın Salı İç Ege ve Akdeniz bölgesinde Çarşamba Doğu'da kuvvetli olmayan yağış geçişleri görülecek. Perşembe Ege ve Marmara'da bir günlük kuvvetli yağış, akşam İç Anadolu'da, Cuma Doğu'da yağış bir günlük olacak. Sıcaklık Perşembe düşecek, Cuma tekrar yükselecek.”

ÇARŞAMBA GÜNÜ SICAKLIK 5 DERECE DÜŞECEK

Van’da bugün parçalı bulutlu sıcaklık 18 derece. Çarşamba günü 5 derece düşecek, Çarşamba gününden itibaren sıcaklık 5 derece düşecek ve şiddetli yağış etkili olacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL