ŞEHRİVAN ÖZEL: ŞABAN BEYAZSAÇ-SONER İZGİ

Sayğın, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: “Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren vatandaşların değişken durum nedeniyle bu sefer Cumhur İttifakı’na oy verebilme durumları var çünkü Millet İttifakı’nın seçime girerken vatandaşlara kurmuş olduğu argümanların tamamı çöktü. Meclis çoğunluğunu kaybetmeleriyle beraber bu konuda millete vadettikleri şeylerin uygulanma ve imkan ihtimalleri kalmadı. Ne diyorlardı? ‘Biz parlamenter sisteme geçeceğiz, sistemi olduğu gibi değiştireceğiz, geçiş süreci olacak’ ve bunlarla ilgili bir mutabakat metni hazırlanmıştı. Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’na geçmesiyle beraber seçmene vermiş olduğu bu vaatlerin tamamı çöktü, haliyle parlamenter sisteme geçmek isteyen insanların çoğuna bakıldığında, verilen bu vaatler noktasında Millet İttifakı’nın bir çöküş yaşadığını artık kabul etmemiz gerekiyor, aksini düşünmek mümkün değil.”

“5 YIL BOYUNCA ÜLKE AYNI SİSTEMLE YÖNETİLECEK”

Sayğın, Cumhurbaşkanlığı seçimine değinerek, “Ancak Cumhur İttifakı’nın kararıyla bu durum değişebilir. Bu yönüyle daha önce Kılıçdaroğlu’na oy verenlerin oy verme gerekçeleri ortadan kalkmıştır. Bu vatandaşlarımız için iki ihtimal söz konusudur, ya sandığa gitmeyecekler ya da sandığa gittiklerinde büyük ihtimaldir ki eğer ideolojik davranmazlarsa istikrardan yana tavır takınacaklardır çünkü önümüzdeki beş yıl boyunca ülkemiz yine bu sistemle yönetilecek. Bu sistemin bir tarafında yetkileri bulunmayan bir cumhurbaşkanı, diğer tarafta çoğunluğu elinde bulunduran bir cumhurbaşkanı olacak. Burada bir Amerikan sistemindeki ‘Topal Ördek’ hususunu millet kabul etmeyecektir” dedi.

HÜDA PAR OLARAK BÜYÜK BİR KARARLILIKLA ÇALIŞTIK”

Seçim süresince HÜDA PAR olarak büyük bir kararlılıkla çalıştıklarını kaydeden Sayğın, “İnsanlar büyük oranda istikrardan yana bir tavır takınacaklardır ve önümüzdeki beş yıl içerisinde Türkiye’nin en iyi şekilde temsil edilmesini isteyecektir. Memleketin faydasını, maslahatını düşünen, güçlü bir Türkiye düşünen insan muhakkak ki tercihini Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanacaktır. Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir görüşme gerçekleştirdi, genel merkezimizden bize gelen talimatlar aynı ciddiyetle seçime hazırlanmamız, milletimizi sandığa yönlendirmemiz ve oyları Sayın Cumhurbaşkanımızdan yana artırmamız yönünde çalışma sergilememizdir. Çalışmalarımıza an itibariyle tekrardan başladık. Sandık kurulu üyeleri, müşahitlerimizdir, bunların çalışmalarını yapıyoruz. Ben inanıyorum ki ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan yine kazanacak ve bu sefer oy farkı daha da artacaktır. Daha yüksek bir oy farkıyla Türkiye bu defa daha güçlü bir şekilde kendisini gerek ulusal gerekse de uluslararası düzeyde temsil ettirecektir” ifadelerini kullandı. 

“VAN’DAKİ YÜZDE 60’LIK ORAN DÜŞECEKTİR”

Van’da Kemal Kılıçdaroğlu’na olan yüzde 60’lık desteğin düşeceğini söyleyen Sayğın, “Kılıçdaroğlu aslında insanlara oluşturulmuş bir algıydı, kazanacak noktasında bir algı olarak Türkiye’nin önüne konuldu. Bizler bunun başından beri bil algı olduğunu, meydanlarda kazanacak tarafın Erdoğan olduğunu baştan beri söylüyoruz. Biz HÜDA PAR olarak öncelikle alanlarda çalışan bir partiyiz. Alanda çalıştığımızda AK Parti’yle ilgili olarak seçmenlerde bir takım tereddütler görüyorduk ama cumhurbaşkanlığı noktasında insanların büyük çoğunluğunda bu tereddüt yoktu ve ‘Erdoğan’ diyorlardı. Kılıçdaroğlu algısı kırıldı bir defa. Dolayısıyla seçmenlerin Kılıçdaroğlu’na oy verme gerekçeleri ortadan kalktı. Özellikle cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerinin birlikte olması ile insanlar yakın olduğu siyasi partiyle beraber adayını da destekleme durumu söz konusu olabiliyor, ama ikinci turla birlikte bu siyasi partiler aradan kalktı ve seçmenler artık partilerden bağımsız bir şekilde oy kullanacaklar” diye aktardı.  

İstanbul'da hangi aday önde? İşte adayların son anketteki oy oranı İstanbul'da hangi aday önde? İşte adayların son anketteki oy oranı

“CUMHUR İTTİFAKI’NA İVME KAZANDIRDIK”

Sayğın, Cumhur İttifakı’na fayda sağladıklarını dile getirerek, “Cumhur İttifakı’na ivme kazandırdık’ cümlemde seçimin neticeleriyle birlikte bizi doğruladı. Baktığımız zaman Cumhur İttifakı’na iki türlü bir faydamız oldu. Birincisi milletvekili konusunda, Batman gibi Diyarbakır gibi çok merkezi yerler ve kritik yerlerde milletvekili sayılarının artırılması noktasında HÜDA PAR’ın ciddi katkısı oldu. Yine birçok ilde AK Parti’nin oyları parti olarak gerilemesine rağmen MHP, YRP, BBP kendi adına seçime girerken ve bu partilerin AK Parti’den oy almasına rağmen AK Parti diğer illerde gerileme yaşamadı. Cumhur İttifakı’nın genel oylarına bakıldığı zaman bir ilerleme var. Dolayısıyla HÜDA PAR’ın oyların artışı noktasında bir etkisinin olduğu ortadadır. Bir diğeri ise sandık güvenliği. Milletimizin iradelerini tam olarak sandığa yansıtmalarının önündeki engellerin önüne geçilmesi adına HÜDA PAR’ın katkısı oldu” şeklinde konuştu.  

Editör: Necmettin Dursun