Yerel seçim heyecanı her geçen gün daha da artarken seçimin gerçekleşmesine sayılı haftalar kala adaylar kent ve seçim bölgeleri ile ilgili söylemlerini artırdı. İlçe ve büyükşehir ile ilgili projeler ardı ardına açıklanırken Gürpınar Belediye başkan adayı Hayrullah Tanış yeni dönem projeleri ile en çok öne çıkan isimlerden oldu. 100 büyük eser ile 5 yıllık dönemi tamamlayıp yeni dönem için 17 önemli proje ilan eden Tanış, yeni dönem için çalışmalarını sürdürürken konuk olduğu Şehrivan TV’de projelerle birlikte siyasi değerlendirmeler de yaptı. Hem Van hem Gürpınar’daki seçim çalışmalarına değinen Tanış, Gürpınar’ı açık farkla kazanacaklarını söylerken Van’ın da kazanılabilecek durumda olduğunu söyledi. Vatandaşa kimlik siyaseti yerine hizmet oy verme çağrısı yapan Tanış, Van için de hizmetlerden faydalanmak için halkımız “Arvas’a sorumluluk yüklemeli” diyerek Van için de destek istedi.

HAYRULLAH TANIŞ: GÜRPINAR HERKESİN İŞTAHINI KABARTIYOR AMA VATANDAŞ HİZMETTEN YANA!

Gürpınar’daki seçim süreci ile ilgili de değerlendirmeler yapan Tanış, ilçedeki durum ile ilgili net ve rahat bir değerlendirme yaparak şu ifadelere yer verdi. “Bu ister Van’da olsun ister diğer ilçelerde olsun insanlar güvendiği siyasetçi ile beraber yürür. Biz bunu 2019 seçiminde yaşadık. 2019 seçiminde ben aday olduğumda ben bir önceki seçimde 3 bin 600 civarında bir oy geride olduğumuzu gördüm. Ak Parti olarak yüzde 33’lerdeydik. Ama 2019’da yüzde 57’lerde bir oran ile Gürpınar’ı kazandık. Bu bir güvendir. Gürpınar için herkesin iştahı kabarmış ama vatandaş da hizmet ve proje istiyor. Evine misafir olduğumuz vatandaş artık propaganda yapmamıza bile müsaade etmiyor. Bize her aile dokunduğumuzdan söz ediyorlar, her mahalleye dokunduğumuzu söylüyorlar. Kimine asfalt yaptık, kimine parke taşı. Bazılarına su götürdük kimisinin ise sadece suyunu içtik ama bir şeklide bu insanlarla iletişim içinde olduk. En nihayetinde vatandaş Gürpınar’daki hizmeti gördü. Ben eminim ki Gürpınar’daki model Van’a da bir rol model olacak. Yerel seçim bir hizmet işi ise burada hizmet var. Vatandaş ne ister hizmet ister.”

“GÜRPINAR’DA İKİ PARTİ VAR, DİĞER PARTİLERİN OY ORANI YÜZDE 1 BİLE DEĞİL”

Gürpınar’da da Van’da da rekabet eden iki partinin olduğunu söyleyen Tanış, özellikle diğer partilerin ciddi bir oy oranı yakalamayacağını ifade ederek; “Partilerin, Gürpınar’daki tabanları belli. Geçmiş sonuçlar ve oranlar ortada. Yüzde 1’lerde bile olmayan oranlar var, gerisi akrabalık ve hısımlık ilişkileridir. Bunun dışında Dem Parti dışındaki partilerin bir tabanı yoktur. İnsanlar burada Ak Parti ve Dem Parti olduğunu biliyor. İnsanlar ya AK Parti ile arasını bozacak Dem Parti’ye oy verecek ya tersini yapacak. Kazanamayacak bir parti için kimse arasını bu iki parti ile bozmaz. Ben 20 yıldır siyaset yapıyorum ve bunu bilen bir insanım. Akrabalık ve gönül ilişkileri dışında diğer partilerin Gürpınar’da büyük oylar şansı yoktur. Bu ayrılık ve isimlerin de çok prim yapabileceklerine inanmıyorum.”

“PARTİDEN AYRILAN SİYASETÇİLERE GÖNDERME YAPTI: DAVA ADAMLIKLARI BİR GÜN SONRA DEĞİŞTİ”

Ak Parti’den ayrılıp farklı partilerde AK Parti’e karşı mücadele eden isimlerle ilgili de fikir beyan eden Tanış; “Diğer partiler, daha doğrusu bizden kopan, Salı saat 12.’ye kadar Ak Partili olan, resiçi olan, dava ehli olanların ertesi gün ayrıldığı partiler var. Ben bu arkadaşların geçtiğini ama şu an AK Parti’den ayrıldıklarını ve pişman olduklarını biliyorum. Keşke olmasaydı ve davalarının yanında kalsaydı. Çünkü dava sadece söylemde olmuyor. Dava adamı olmak aynı zamanda memleket sevdalısı olmak demek. Tüm bu yaptığımız işler, 5 yıllık bu işler arkadaşlarımızla birlkite yaptığımız işler. Bu hizmetlerin hepsini biliyorlar. Eğer siz memleket sevdalısı iseniz niye AK Parti’nin kaybetmesi için çalışıyorsunuz? Memleket sevdası ve dava bu değil. Herkes babasının oğludur, herkes kendisini bu görevlere layık görebilir. Ama keşke o sinirle, o kararı vermemiş olsalardı ve bugün bizimle omuz omuza yürümüş olsalardı. Çünkü Gürpınar belediyesi Hayrullah Tanış’ın tekelinde değil. Yarın görev başka isimlere verilecek. Başka isimlere ihtiyaç duyulacak. Önümüzdeki süreçte bu görevi alabilecek şansları da kaçırdılar. Kendileri bilir, onlar için hayırlısı olsun.” Dedi.

TANIŞ: GÜRPINAR’I BÜYÜK BİR FARKLA KAZANACAĞIZ

Gürpınar’ı Allah’ın izniyle farkla alacağız. 2019 seçiminde ben ilk aday olduğumda 3 binden fazla fark olan bir ilçe için aylar öncesinde çalışıp bu ilçede seçimi 2 bin oy ile kazanacağımı söylemiştim. Hatta ‘2 bin oy farkla ben kazanıyorum’ dedim. Seçimler yapıldı bin 897 oyla kazandım. Buna yaklaştım. Diyorum ki bu fark bu seçimde artacak ve daha büyük bir farkla kazanacağız. Şimdi benimle ilgili türlü şeyler söyleniyor, eleştiriler yapılıyor ama vatandaş buna kanmıyor. Biz seçmenin kapısını çaldığımızda ya da diğer partiler çaldığında insanlar parti ismi bile söylemiyor. ‘Biz doğalgaza oy vereceğiz, biz yola oy vereceğiz’ diyorlar. Bakın vatandaş da artık hizmete oy verme noktasında bu işe inanmış ve yapılanların kıymetini görmüş durumda. Bu konuda dediğim gibi bizim siyaset yapmamıza bile gerek kalmıyor. Vatandaş kime oy vereceğini biliyor. Bu seçimde ayrıca bölgemizde ve ilimizde çok rahat bir seçim süreci var. İnsanların endişe edeceği bir seçim de yok. Geçmiş dönemlerde benimle fotoğraf çekmek istemeyen insanlar fotoğraf çekmek istiyor. Bizimle görünmek istemeyen insanlar artık bizi kucaklıyor, yanımızda duruyor. Seçim bürolarımızın açılışları oldu ve burada büyük katılımlar oldu. İnsanlar akın akın geliyor. 

“VAN KAZANMASI İMKANSİZ BİR KENT DEĞİL!”

İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa etti İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa etti

Van ile ilgili de değerlendirmeler yapan Tanış, “Bizim gördüğümüz tablo şu: Van’da değiliz ama görüyoruz. Van’da biz kazanmaya yakın bir yerdeyiz. Neden kazanmayalım? İnsanların ideolojisi olabilir, bize kızgın olabilir ama insanlar artık yoruldu. Sıkıldı ve artık hizmet istiyor. Van’ın da artık bir şehir ve kent kimliği olmalı. Bu arzu inşallah Ak Parti’nin kazanmasına vesile olacak. Bir taraftan da Van’ın ve bölgenin AK Parti’ye ve Ak belediyeciliğe ihtiyacı var. Şu sıralar 94 ruhu konuşuluyor, bunun üzerinden bir söylem yapılıyor. O ruhu yakalayan kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu noktada rol model olan isim Erdoğan’dır. Bu ruhu Van’a kazandıracak olan parti de AK Parti’dir.”

I M G 20240306 W A0033

“HALKIMIZ ABDULAHAT ARVAS’A SORUMLULUK YÜKLESİN”

Bu seçimde insanımızda aklı selim davranmasını istiyoruz. İnsanların bize ve büyükşehir adayı Abdulahat Arvas’a sorumluluk yüklemesini istiyoruz. İktidar ile beraber yürüyelim ve bu hizmetlerden biz de faydalanalım. Hacıbekir mahallesi hala çamur içinde. Bu isimlerin de bizim bahsettiğimiz hizmetlerden faydalanması gerekmiyor mu? Bu büyük projelerden Van’da faydalanması gerekmiyor mu? Dem Parti Van’a ne vadediyor? Gelip birlikte yürüyeceğiz diyorlar. Bunun dışında bir söylem yok ortada.”

“BİRLİKTE YÖNETMEK HACIBEKİR’İN, SÜPHAN’IN SORUNLARINI ÇÖZMÜYOR?”

“Hizmetten söz edilmiyor. Birlikte yönetmek güzel bir şeydir ama birlikte yönetmek Hacıbekir’in, Süphan’ın, Norduz’un sorununu çözmüyor. Siz seçmene hangi projelerle gidiyorsunuz? Sadece oy istemek ile seçmene gidilmez. Sadece demagoji yaparak olmaz. Bu işin bir hesabı kitabı var. Bunu gerçekleştirirse de AK Parti hükümeti yapar. Van güzel bir şehir. Ama uydudan bakınca hayret ediyorsunuz. Kocaman bir köy yok. Niye tramvay yok, niye metro yok? Niye yollar genişlemiyor? Ben Gürpınar’dan Hacıbekir kışlasına 15 dakikadan geliyorum, Hacıbekir Kışlası’ndan Valiliğe 37 dakikada gidiyorum. Bunu çözecek şey de AK Parti belediyeciliğinin kazanmasıdır. Bu sorunları bitirecek işler her yerde yapılıyorsa Van’da da yapılır. Bunun yolu bakanlıkların desteklerini alarak yapmaktır. Ama tramvaylar da diğer büyük projeler de yapılacak şeylerdir. Yorucudur ama yapılır. Vatandaşımız desteğini hem büyükşehirde hem de ilçelerde partimize vererek hizmet belediyeciliğinin tesis etmesini sağlayabilir.

VATANDAŞTAN RİCAM: KİMLİK SİYASETİNE DEĞİL HİZMETE ODAKLANSINLAR

“Biz hizmet eriyiz. Eğer Türkiye’nin cumhurbaşkanı ve AK Parti’nin genel başkanı olan bir lider ben hizmetkarım diyorsa biz de bu şiarla hareket ederiz. Bunun peşinde gideriz. Biz hizmet etmeye niyetli ve adayız. Burada öne çıkması gereken şey kimlik siyaseti değil hizmet siyasetidir. Gençlerimiz, ablalarımız, büyüklerimiz bizi çok iyi anlıyor. Ben hizmet istemiyorum diyecek insan var mıdır? Biz bunu söylüyor bununla kapıları çalıyoruz. Otobüs üstünde seçim kazanmak için çabalamıyoruz. Yarın yapacağımız dünümüzün referansı olacak. İnsanları kandırmakla olmaz, kimlik siyaseti ile olmaz. Siz genel seçimde kimlik siyaseti yaparsınız ama yerelde yapamazsınız. Vatandaşımız bu seçimde hizmete oy vermeli. Hizmette iki şey önemli: Oy verilen isim güvenilir mi, ulaşılabilir mi, vatandaşın yanında mı? İkinci bir konu da ne kazandıracağıdır. Bunları yapabiliyorsa destek verilmeli. Seçmenimizden ricamız bu iki olaya odaklanmasıdır.”

Kaynak: ŞEHRİVAN ÖZEL: VEYSEL İZGİ-FATMA NUR POLATCAN