Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor Türkiye'nin Filistin diplomasisi sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,TBMM Genel Kurul bütçe görüşmelerinde bakanlığa alınacak personel alımına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yumaklı, 982'si ziraat mühendisi olmak üzere 1422 mühendis; ayrıca veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçisi ve diğer unvanlarda 5 bin 736 olmak üzere 7 bin 158 personel alımı yapılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alımı başvurularına ilişkin araştırmalar devam ediyor. TBMM Genel Kurul bütçe görüşmeleri sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "982'si ziraat mühendisi olmak üzere 1422 mühendis; ayrıca veteriner hekim, destek personeli, büro personeli, tarım işçisi ve diğer unvanlarda 5 bin 736 olmak üzere 7 bin 158 personel alımı yapılacaktır." ifadesini kullandı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI HANGİ MESLEK GRUBUNDAN ALIM YAPACAK?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığa bağlı alım yapılacak meslek grupları ve kontenjanları da açıkladı.

982 Ziraat Mühendisi

1422 Mühendis

Veteriner Hekim

Destek Personeli

Büro Personeli

Tarım İşçisi

Yukarıdaki dört meslek grubundan 5 bin 736 personel alımı yapılacak.

7 BİN 158 PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI, ŞARTLAR NELER?

Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alımı başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Başvuru şartları ve detaylarına ilişkin detayların ilerleyen dönemde duyurulacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ