Antalya’dan Van’a gele otomobil kaza yaptı: 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı! Antalya’dan Van’a gele otomobil kaza yaptı: 1 kişi öldü 2 kişi yaralandı!

Van Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı 1’inci Meclis Toplantısı 28’inci birleşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Abdullah Zeydan, sözlerine Saray ve Başkale ilçelerinde yaşanan sel ve su taşkınlarında etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun dilekleriyle başladı.

‘AFETLERİN YIKICI ETKİLERİNİ EN AZA İNDİRECEK TEDBİRLER ALINMALI’

Yaşanan sel felaketi haberini alır almaz belediyenin tüm birimleriyle teyakkuza geçtiğini ifade eden Eşbaşkan Zeydan, “Bugün de selden etkilenen mahallerimizdeki yurttaşlarımızı ziyaret ettik. Her zaman ifade ediyoruz. Bu tür afetler olacak. Bunu engelleyemeyiz. Ancak bu afetlerin yıkıcı etkilerini en aza indirecek tedbirler alabiliriz. Özellikle Saray ilçemizin Karahisar, Turan, Koçbaşı Örenburç, Kekikdüzü ve Keçikayası mahallerimizde ve Başkale ilçemizin Yurttepe Mahallesi Terazın mezrasında selden etkilenen yurttaşlarımız oldu. Karahisar mahallemizin içinde geçen bir dere var. Buranın ıslahı 15 yıl önce yapılmış ve standartlara uygun yapılmamış. Bu nedenle burada bir taşkın olayı da yaşandı. Temennimiz bir an önce Devlet Su İşleri’nin özellikle mahalle içlerinden geçen derelerde ıslah çalışmasını standartlara uygun ve acilen yapmasıdır. Burada maalesef taşkın risk bölgesinde bir yapılaşma da mevcut. Bir an önce bunlarla ilgili de ya kamulaştırma, ya da halkımız ikna edilerek, çalışma yapılmalıdır” dedi.

‘MADDİ MANEVİ HALKIMIZIN YANINDAYIZ’

Büyükşehir Belediyesi’nin sel bölgesinde yaptığı çalışmalara da değinen Eşbaşkan Zeydan, “Bizler olayın ilk anından itibaren, orada halkımızın yanında olduk. 11 loder, 2 ekskavatör, 2 greyder, 4 kamyon 1 hidromek, 2 su tankeri, 4 vidanjör ve 1 basın aracı ve bugün de gezici aşevimizle halkımıza hizmet veriyoruz. Afetin etkilerini en aza indirecek çalışmalar içeresinde bulunduk. Bugün yine çok erken bir saatte bizler de belediyemizin ilgili tüm bürokratları ile parti yöneticilerimiz ve ilgili bütün arkadaşlarla birlikte selden etkilenen mahallerimize gittik. Çok şükür can kayıpları yok maddi hasar var. Telef olan hayvanlarımız var. Tarım arazileri zarar görmüş. Bizler burada mağdur olan zarar gören bütün yurttaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca İlgili arkadaşlarımız hasar tespit konusunda çalışmalarına hızlıca başladı. Halkımızın mağduriyetlerini giderme noktasında maddi manevi halkımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLI MÜDÜRLÜK KAPATILDI

Yapılan konuşmanın ardından 17 gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Açılış ve yoklama ile başlayan mecliste, Mayıs 2024 meclis kararlarının özetleri okunarak, bazı daire başkanlıklarına bağlı müdürlük isimlerinin değiştirilmesi konuları görüşülerek oylamaya sunuldu. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü’nün kapatılmasına oy birliğiyle karar verildi. Meclis’in ikinci oturumu yarın saat 15.00’te yapılacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ