Türkiye'nin en sıcak ve en soğuk illeri belli oldu Türkiye'nin en sıcak ve en soğuk illeri belli oldu

ŞEHRİVAN ÖZEL - Su kaynakları ve su markası oluşturmaya uygun bir coğrafyaya sahip olması ile öne çıkan Van şehrinde yerel yönetimlere ait bir su tesisisinin olmaması geçtiğimiz haftalarda gündeme geldi.

Önemli kaynaklara sahip olmasına rağmen özel bir kuruluş dışında hiç bir su markası olmayan Van için, İstanbul ve İzmir Belediyeleri'nin su tesisleri model olarak önerildi.

Bahçesaray, Çatak, Çaldıran gibi önemli ilçelerdeki doğal ve zengin su kaynaklarına sahip olmasına rağmen bir kurumsal markası olmayan Van için, konuyu gündeme getiren Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve iş insanı Şemsettin Bozkurt, "Neden olmasın?" diye öneride bulundu. 

BOZKURT GÜNDEME GETİRDİ

Konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda bir paylaşım yapan Bozkurt, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Osmanlı'dan bu yana Hamidiye Su'yu işletiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Şaşal Su'yu yeniden işletecek. Bu sular çıktıkları şehirle özdeşleşmiş artık. Van'da pH değeri yüksek su kaynakları var. Aynı şekilde maden suyu kaynakları da var. Van Büyükşehir Belediyesi'nin neden bir su markası olmasın ? Kaliteli sularımız neden paketlenip satılmasın ? Nasip olur da Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı olursam eğer, ilk yapacağım islerden biri de bu olacak inşaallah. Van'ın doğadan gelen lezzeti markalaşacak." dedi.

DABBAĞOĞLU DA ÇOK UĞRAŞ VERMİŞTİ...

Bozkurt'un bu önerisinden sonra yorum yapan emekli doktor ve Van eski belediye başkanı Tayyar Dabbağoğlu'nun işe Süheyla Dabbaoğlu ise, "VANIN MEŞHUR ZERNABAT SUYUNU ŞİSELEYİP TİCARİ MARKA OLMASI İÇİN MERHUM TAYYAR DABBAĞOĞLU ÇOK UĞRAŞ VERDİ" yorumunu yaptı. Alaattin Epözdemir adlı bir kullanıcı ise; "Doğru, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şaşal Su'yu yeniden yaratacak. Bu sular çıktıkları şehirle özdeşleşmiş artık. Van'da pH değeri yüksek su kaynakları var. Van su niye olmasın?" önerisinde bulundu. 

Editör: Garipzade Öztürk