Van'ın ulaşımında önemli bir yere sahip olan ve Cuma günüden itibaren ile uçuşlara kapatılan Ferit Melen Havalimanında pist sökme çalışmaları başlamıştı. Çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Van Valisi Ozan Balcı, çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Van'da yaban keçileri dolunayla birlikte görüntülendi!
Van'da yaban keçileri dolunayla birlikte görüntülendi!
İçeriği Görüntüle

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Cuma günü saat 17.00 itibarı ile uçakların son yolcularını alıp alandan ayrıldıktan sonra Ferit Melen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Havalimanının uçuşlara kapatılmasının ardından piste ilk kazma vuruldu. Yüklenici firma iş makinelerini alana sokarak pist sökme çalışmalarına başladı. “Van Ferit Melen Havalimanı Pist Çalışmaları Devam Ediyor.” paylaşımında bulunan Van Valisi Ozan Balcı, çalışmalara ilişkin konuştu.

Vali Balcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Van Ferit Melen Havalimanı pist çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan pistte bozuk olan kısımlar kaldırılırken bir taraftan da asfalt çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Pistin etrafındaki altyapıyla beraber pistteki bu düzenleme de bittiğinde inşallah en kısa zamanda uçuşlarımız da başlayacak. Ekipler, gece gündüz demeden çalışılıyor. Allah kazasız belasız hayırlı işler nasip etsin. İnşallah en kısa zamanda çalışmaları bitirirler. Uçuşlarımız da başlar.”

Muhabir: HABER MERKEZİ-VEYSEL İZGİ