Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan Van Balığı yılan ve martıyı karşı karşıya getirdi. Yılanın avını kapmak için defalarca hamle yapan ısrarcı martı, sonunda balığı alarak gökyüzüne süzüldü.

EŞSİZ GÖÇ DEVAM EDİYOR

Her yıl üremek için 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde Van Gölü'nden tatlı sulara akın eden inci kefallerinin göçü devam ediyor. Suyun akışının tersine yüzerek üreme alanlarına yumurtalarını bırakan inci kefalleri, bu zorlu yolculukta akıntıya karşı mücadele ederken martılar başta olmak üzere birçok yaban hayvanı için de besin kaynağı oluşturuyor. İnci kefallerinin yoğunlukta olduğu bölgelere akın eden martılar ile akarsulardaki avcı hayvanlar, göç boyunca avlayabildikleri inci kefalleriyle besleniyor.

AK Parti Van İl Başkanı Arvas’tan 15 Temmuz mesajı: "Zaferin adı milletin iradesidir"
AK Parti Van İl Başkanı Arvas’tan 15 Temmuz mesajı: "Zaferin adı milletin iradesidir"
İçeriği Görüntüle

MARTI İLE YILANIN 'İNCİ KEFALİ' KAVGASI

Van'ın Edremit ilçesi kıyısında yılanın avladığı inci kefalini ağzından almaya çalışan martının mücadelesi görüntülendi. Martı ile yılının inci kefalini almak için defalarca suya dalan martının, sonunda balığı kaparak uzaklaştığı anlar kaydedildi.

İşte nefes kesen o anlardan görüntüler;

Kaynak: ANADOLU AJANSI